IT-Direktør til DTU

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Kongens Lyngby

Vil du være den øverste ansvarlige for implementering og styring af DTU’s Data Management, IT-sikkerhed og GDPR? Finder du det spændende at lede en afdeling på ca. 230 medarbejdere igennem dygtige mellemledere? Er du i stand til at sikre et godt samarbejde i en stor organisation med mange interesser og høje IT-forventninger? Så er denne brede stilling som leder for DTU’s IT-afdeling måske noget for dig.

DTU søger en IT-direktør, der har ambitioner om at blive udfordret som leder for en IT-afdeling på et universitet, der ønsker at fastholde en position som en af Europas førende forsknings- og uddannelsesinstitutioner. Dette sker ved at kombinere sikker drift af infrastrukturen ved brug af nyeste metoder og teknologier til standardisering og automatisering. Afdelingen sikrer derved, at de kreative energier på DTU udnyttes bedst muligt til gavn for forskningen og organisationen.

IT-afdelingen består af mere end 230 medarbejdere fordelt på 6 afdelinger, der løser en lang række forskellige IT-opgaver, såvel for DTU som for en række eksterne kunder. Opgaverne spreder sig over hele IT-paletten, fra indkøb og drift af standardiseret basis-infrastruktur, som benyttes af universitetets mere end 20.000 daglige brugere, til udvikling og drift af højt specialiserede løsninger til unikke forskningsprojekter med enkelte brugere.

En effektiv IT-sikkerhed for DTU’s data er i stigende grad en hovedingrediens i de forudsætninger, der ligger til grund for prioriteringer og beslutninger på IT-området.

Du bliver som IT-direktør en del af DTU’s direktørkreds, som tæller DTU’s direktion, alle institutdirektører og direktører for de administrative afdelinger. Formelt refererer du til DTU’s universitetsdirektør, Claus Nielsen.

Dine ansvarsområder
Du får som IT-direktør til opgave at profilere og repræsentere IT-afdelingen. Internt ift. den øverste ledelse, administrationen, institutter, centre og Computerome – et HPC (High-Performance Computing) cluster, der er dedikeret til life science forskning. Eksternt vil du have kontakt til andre universiteter i relation til DTU’s drift af Forskningsnettet samt DeIC (Danish Infrastructure Cooperation).

Stillingen består derudover af følgende ansvarsområder:

  • Overordnet ledelsesansvar for DTU’s centrale IT-afdeling igennem 6 mellemledere for afdelingerne, herunder også lederne for Forskningsnettet og Computerome
  • Have et godt samlet overblik over DTU’s IT
  • Sikre koordinering af Data Management, høj IT-sikkerhed og GDPR
  • Udvikle organisationen så den passer til fremtidige IT-behov
  • Sikre en økonomisk styring og overholdelse af budgetter
  • Være bindeleddet mellem faglige IT-kompetencer og de mange enheder på DTU
  • Sikre dokumenteret overholdelse af stigende krav til IT-sikkerhed
  • Arbejde mod en harmonisering af digitaliseringen på DTU


Relevant ledererfaring fra en stor IT-organisation
Du bliver en del af et førende eliteuniversitet, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor det forventes, at du er i stand til at kommunikere sikkert på et højt niveau på både dansk og engelsk. Det forventes, at du har en god IT-forståelse samt kan forstå IT-behovene såvel som samarbejdsformerne i et forsknings- og undervisningsmiljø.

For at kunne varetage alle elementerne i jobbet, vil det være optimalt, hvis du har erfaring fra ledelsesrolle i en større IT-organisation med en stor grad af IT-mæssig bredde og kompleksitet, og hvor du haft gode resultater med at lede igennem motiverede mellemledere.

Som leder forventes det, at du har gode diplomatiske egenskaber og evner at skabe en passende involvering med en balanceret opmærksomhed på selvledelse. Du skal kunne leve op til universitetets ledelsesgrundlag, hvor magt og ydmyghed går hånd i hånd og derigennem sikre medarbejdernes trivsel og et godt arbejdsmiljø.

Hvad DTU tilbyder dig
Vi tilbyder en udfordrende stilling på et internationalt anerkendt universitet, som ikke ligner en traditionel IT-direktør stilling. Du kommer ind i en organisation, der har til formål at udvikle viden på internationalt niveau, og du kan se frem til at få en udfordrende og udviklende arbejdsplads med høj faglighed. Du kommer til at sikre, at DTU kan leve op til sin mission: ”DTU nyttiggør og udvikler naturvidenskabelig og teknisk videnskab til gavn for samfundet”.

DTU arbejder kontinuerligt med at professionalisere ledelse, og du vil få mulighed for at videreudvikle den selvledelse, der arbejdes med i organisationen.

DTU Lederrollen baserer sig på fire hjørnesten: Faglig ledelse, ressourceledelse, resultatskabende personaleledelse og strategisk ledelse. Derudover er det en forudsætning for at varetage en lederrolle på DTU, at den enkelte leder bringer det personlige lederskab i spil. Det betyder blandt andet, at alle ledere har blik for at understøtte, at resultater skabes i samspil mellem mennesker. Du kan læse mere om DTU's Lederrolle på hjemmesiden http://www.dtu.dk/-/media/DTUdk/Jobsite/Lederrollen_folder.ashx?la=da.

Ansættelsen vil være en åremålsansættelse på 5 år samt mulighed for forlængelse.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 15. januar 2023. Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Stillingen ønskes besat senest per 1. april 2023 eller hurtigst muligt derefter.

Hartmanns A/S vil assistere DTU i varetagelse af rekrutteringsforløbet. Ønsker du yderligere information om jobbet, er du velkommen til at kontakte Senior rekrutteringskonsulent Erik Bernskov på [email protected] eller telefon +45 4121 1329.

Hartmanns varetager rekrutteringsprocessen, hvorfor al henvendelse bedes rettes hertil. Vi indkalder løbende relevante kandidater til samtaler - også inden ansøgningsfristens udløb.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.400 studerende og 5.800 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "IT-chef", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i Kongens Lyngby.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • IT-chef
  • Kongens Lyngby
  • Søndag den 15. januar 2023

Lignende jobs

  • It-chef i Hele Danmark

    IT-chef søges til organisation/virksomhed i Hele Danmark
    • IT-chef
    • Hele Danmark
    Få mere info
  • It-chef i Kongens Lyngby

    IT-chef søges til organisation/virksomhed i 2800 Kongens Lyngby
    • IT-chef
    • Kongens Lyngby
    Få mere info
  • It-chef i Kongens Lyngby

    Videreudviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem kræver dygtige medarbejdere og skarpe kompetencer. Har du erfaringen og den tekniske forståelse til at kunne drive komplekse projekter, der anv..
    • IT-chef
    • Kongens Lyngby
    Få mere info
  • It-chef i Kongens Lyngby

    Videreudviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem kræver dygtige medarbejdere og skarpe kompetencer. Har du erfaringen og den tekniske forståelse til at kunne drive komplekse projekter, der anv..
    • IT-chef
    • Kongens Lyngby
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som it-chefer i Kongens Lyngby

Herunder ser du udviklingen i udbudte it-chef i Kongens Lyngby over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal it-chefer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte it-chefer i Kongens Lyngby over tid

Dato Alle jobs som it-chefer
10. juli 2024 3
9. juli 2024 3
8. juli 2024 3
7. juli 2024 3
6. juli 2024 3
5. juli 2024 3
4. juli 2024 1
3. juli 2024 1
18. juni 2024 2
17. juni 2024 3
16. juni 2024 3
15. juni 2024 3
14. juni 2024 3
13. juni 2024 3
12. juni 2024 3
11. juni 2024 3
10. juni 2024 3