Erfaren dataanalytiker/forskningsanalytiker – IT Service (AIT)

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - Roskilde

Vi har travlt med udviklingen af Danmarks Forskningsportal, den nye digitale infrastruktur til robuste og åbne indsigter i og analyser af dansk forskning. Derfor søger vi en erfaren analytiker, som kan hjælpe os med at indfri portalens ambitiøse målsætninger om at opbygge state-of-the-art databaser og analyseværktøjer på forskningsområdet. Så er du skarp til at arbejde med data, har solid erfaring med forskningsanalyser, elsker at tænke nyt og samarbejde bredt, så er det nok dig, vi leder efter.

Danmarks Forskningsportal https://forskningsportal.dk er allerede lanceret som en prototype, og står nu foran en stor udvidelse og udvikling de kommende år:

  • Databaserne skal udvides til at dække ikke bare publikationer, men også fonde og bevillinger, patenter, forskningsdata, clinical trials, policy papers etc. – samt forbindelserne derimellem.
  • Søgesystemer og analyseværktøjer skal videreudvikles til at understøtte indsigter, dataanalyser, dashboards og visualiseringer, der kan give et robust og dækkende overblik over dansk forskning.
  • Vi skal udvikle samarbejdet med vores rekvirenter og den store kreds af interessenter - samt med førende scientometriske eksperter, systemudviklere og leverandører verden rundt.


Vi er NORA, National Open Research Analytics, en enhed i DTU IT-Service, der arbejder på basis af en dedikeret bevilling fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til etablering og drift af Danmarks Forskningsportal og den underliggende infrastruktur. Vi bor på Risø, sammen med DTU Research-IT og flere af de store nationale data- og supercomputer-tjenester. Vi stræber mod at etablere relevante, rettidige og innovative databaser og indikatorer af høj kvalitet og integritet.

Jobbet
Den røde tråd i stillingen er, at du kommer til at arbejde med rigtig mange aspekter af forskningsområdets metadataunivers. Et godt stykke hen ad vejen vil stillingen kunne tilpasses dine særlige kompetencer og præferencer, men som udgangspunkt forestiller vi os at du bliver involveret i:

  • Kvalitetssikring i forbindelse med den løbende import af data til forskningsportalens mange databaser – herunder links mellem databaser og datatyper samt normalisering af danske institutionsnavne
  • Udarbejde dataanalyser, f.eks. af dækningsgrad, datakvalitet, udnyttelsespotentialer
  • Videreudvikle søgesystemernes funktionalitet, brugervenlighed og brugerdialog
  • Udvikle/forbedre analytiske dashboards og rapporter
  • Design af nye koncepter i takt med at portalen udvides data- og opgavemæssigt
  • Drift og udvikling af Den Danske Open Access Indikator
  • Understøtte det nationale samarbejde – arbejdsgrupper, netværk, sparring og dialog
  • Formidling af portalen både skriftligt og mundtligt i form af oplæg, workshops mm.
  • Deltage i vores internationale samarbejde med beslægtede initiativer og infrastrukturer


Dine faglige kompetencer
Du har solid erfaring med forskningsanalyser baseret på globale citationsdatabaser og gerne også andre værktøjer på området samt lokale CRIS systemer på institutionerne. Derudover erfaring med:

  • Bibliometriske data og indikatorer - muligheder, begrænsninger, strukturer
  • Datasæt, patenter, bevillinger, policy papers
  • De globale og lokale databasers styrker og svagheder
  • Persistente Identifikatorer, PID’er, på nettet – potentialer og udfordringer
  • Open Access, herunder copyright, OA-rettigheder, OA-kilder, OA-metadata
  • Open Science og FAIR data management – dokumentation og indikatorer
  • At oversætte fra ”brugersprog” til ”teknikersprog” – og omvendt
  • Sidst men ikke mindst er du opdateret på, hvad der rør sig indenfor det forskningsanalytiske område, særligt relateret til nye (åbne) kilder, nye behov, nye services, nye aktører.


Vi forventer ikke, at du kan det hele fra start, men at du er lærenem, engageret og ikke mindst har lysten til at sætte dig ind i nye områder. Vi sørger naturligvis for, at du får en god indkøring i teamets opgaver.

Dine personlige kompetencer

  • Du tager ansvar og er en selvkørende teamspiller – også når opgaverne ændrer sig
  • Du trives med at bidrage til det store perspektiv bl.a. ved at arbejde med de små detaljer og finde din indre datadetektiv frem
  • Du formår at tænke kreativt og indgå i brainstorms – samtidig med at du prioriterer kvaliteten i de eksisterende tjenester og processer
  • Du sikrer en god balance mellem vedholdenhed og forståelse for, hvornår ”godt nok” er godt nok
  • Du har gode relationelle kompetencer – alfa og omega ifm. nationalt og internationalt samarbejde – og naturligvis også for dagligdagen i teamet
  • Du er en god teamplayer, engageret, energisk og rummelig.


Vi tilbyder
Et virkelig spændende job i et velfungerende team, hvor engagement, ambitioner, humor og de gode samarbejder, fylder arbejdsdagen. Selvom vi har travlt, prioriterer vi en ordentlig balance mellem arbejds- og privatliv og sikrer høj grad af fleksibilitet og hensyn til den enkelte. Du får ansvar, og mulighed for at udvikle dig gennem deltagelse i kurser, efteruddannelse og lign.

Løn og ansættelsesvilkår
På basis af kompetencer og erfaring ansættes du som fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til overenskomst for Akademikere i Staten (AC).

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Arbejdstiden er på 37 t/uge. Arbejdsstedet er DTU Risø Campus, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde - med mulighed for at arbejde hjemme 2 dage om ugen.

Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest 31. december 2022 . Åbn linket "Ansøg nu", hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Vi planlægger at afholde ansættelsessamtaler i perioden januar 2023.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Karen Hytteballe Ibanez [email protected] / 9351 1902 eller kontorchef Mogens Sandfær [email protected] / 2040 2074.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.400 studerende og 5.800 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • Roskilde
  • Lørdag den 31. december 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter i Roskilde over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1
30. august 2024 1
29. august 2024 1
28. august 2024 1
27. august 2024 2
26. august 2024 2
25. august 2024 3
24. august 2024 3
23. august 2024 3
22. august 2024 3
21. august 2024 2
20. august 2024 2
19. august 2024 2
18. august 2024 2
17. august 2024 2
16. august 2024 2
15. august 2024 2
14. august 2024 2
13. august 2024 2
12. august 2024 3
11. august 2024 5
10. august 2024 2
9. august 2024 5
8. august 2024 5