Studielektor til undervisning i antropologi

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Højbjerg

Afdeling for Antropologi, på Institut for Kultur og Samfund (IKS), opslår en stilling som studielektor. Stillingen indebærer undervisning og vejledning på afdelingens uddannelser, med hovedvægt på bacheloruddannelsen i Antropologi.

Studielektoratet er en permanent stilling med fokus på undervisning og vejledning af de studerende på afdelingens uddannelser.

Arbejdstiden er 30 timer om ugen.

Ansættelse er pr. 1. september, 2021, eller snarest muligt herefter.

Institut for Kultur og Samfund ønsker at være en inkluderende arbejdsplads og opfordrer derfor alle kvalificerede kandidater, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

Stillingen
Hovedparten af studielektorens arbejde vil ligge på afdelingens store BA-uddannelse i Antropologi, men der vil også være opgaver på kandidatuddannelsen i Antropologi, herunder vejledning af specialestuderende og studerende, der forbereder og udfører deres feltarbejde som led i kandidatuddannelsen. Endvidere kan der forekomme opgaver på afdelingens engelsksprogede bachelortilvalg i Sociologi og i mindre grad på afdelingens øvrige uddannelser (se beskrivelse af afdelingen nedenfor).

Vi håber at tiltrække en dedikeret og erfaren underviser, der er i stand til at undervise og vejlede på universitetsniveau. Dokumenteret erfaring med undervisning og vejledning er et krav. Det er en klar fordel at kunne dokumentere erfaring med undervisningsudvikling og med at have haft ansvar for at udvikle og koordinere kurser. På afdelingens uddannelser er det snarere normen end undtagelsen, at undervisning varetages i teams af mere end én underviser, hvorfor en udpræget sans for samarbejde og lyst til faglig sparring er et must.

Afdeling for Antropologi er en international arbejdsplads, hvor arbejdssproget ofte er engelsk. Hovedparten af kurserne på BA-uddannelsen i Antropologi undervises på dansk, men andre uddannelser eller elementer af dem, fx på tilvalget i Sociologi, som udgangspunkt udbydes på engelsk. Studielektoren forventes at kunne undervise på både dansk og engelsk på universitetsniveau.

Undervisningen vil foregå på Moesgaard.

Mere information om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse til afdelingsleder Mads Daugbjerg.

Kvalifikationer
Ansættelse som studielektor kræver en kandidatgrad i antropologi eller tilgrænsende fag. Ansøgere forventes også at kunne dokumentere:
  • Relevant erfaring med universitetsundervisning på BA- og KA-niveau på dansk (eller et andet skandinavisk sprog) og engelsk
  • Erfaring med vejledning af studerende
  • Stærke mundtlige og skriftlige kommunikationsevner på dansk og engelsk.


Der er ikke krav om en gennemført forskeruddannelse, og stillingen rummer ikke selvstændig forskningstid. Ikke desto mindre er det forventningen, at ansøger er velbevandret i den antropologiske faghistorie og forskningstradition og kan formidle og diskutere disse på højt akademisk niveau. Der er ikke krav om en bestemt faglig orientering eller tematisk eller regional profil.

Ansøger skal indsende en undervisningsportfolio, der rummer en liste over underviste kurser samt et obligatorisk (2-3 sider langt) dokument med didaktiske overvejelser og refleksioner over egen undervisningspraksis og mulige retninger eller ønsker for videre didaktisk udvikling. Udvalgte kursus/læseplaner (max 3) samt udvalgte kursusevalueringer (max 3) kan vedlægges som eksempler.

Yderligere information om ansøgningsprocessen kan opnås ved henvendelse til HR-administrator Marianne Birn, email [email protected]

Ansøgning vedlægges CV, undervisningsportfolio (som beskrevet ovenfor) samt evt. publikationsliste.

Referencer eller anbefalinger skal ikke vedlægges ansøgningen. Ansøgere, som udvælges til en jobsamtale, kan blive bedt om at udpege referencepersoner, som ansættelsesudvalget kan kontakte.

Afdeling for Antropologi
Afdeling for Antropologi ved Aarhus Universitet er blandt de største og mest velrenommerede socialantropologiske fagmiljøer i Europa. Dens videnskabelige stab tæller ca. 25 lektorer og professorer, 8-10 adjunkter og postdocs samt omtrent 30 ph.d.-studerende. Afdelingens forskere bedriver antropologisk forskning og udfører etnografisk feltarbejde i hele verden og mange steder i Danmark. Afdelingen har en markant international profil og tiltrækker gæsteforskere og studerende fra hele verden. Den er placeret på den gamle herregård Moesgaard syd for Aarhus, hvilket sammen med dens nærhed til og samarbejde med naboen Moesgaard Museum giver den en unik profil og en særlig atmosfære. De mange juniorforskere er vigtige medarbejdere, der giver afdelingen en særlig dynamik og bidrager til et levende fagmiljø.

Foruden uddannelser i Antropologi på bachelor- og kandidatniveau udbyder afdelingen også en tværfaglig kandidatuddannelse i Human Security, et bachelortilvalg i Sociologi (begge på engelsk) samt en masteruddannelse i Sundhedsantropologi målrettet professionelle i sundhedssektoren (på dansk). På kandidatlinjen i Antropologi vælger de studerende én af to linjer, Almen Antropologi (dansk) eller Visual Anthropology (engelsk), som dog har mange kurser og elementer tilfælles. Et sted mellem 450 og 500 studerende er indskrevet på afdelingens uddannelser.

Institut for Kultur og Samfund
Antropologi er én afdeling blandt syv under AU’s Institut for Kultur og Samfund. Instituttets ansatte beskæftiger sig med forskning og undervisning i samspillet mellem kultur og samfund i tid og rum:
  • fra det klassiske humanistiske og teologiske forskningsfelt til anvendt samfundsforskning
  • igennem historien fra de ældste tider til helt aktuelle problemstillinger
  • fra kendte danske kulturformer til andre og meget anderledes verdener
  • fra lokale spørgsmål til globale udfordringer.


Instituttet samler en række stærke fagligheder, som i dialog med hinanden og med samfundet finder nye svar på spørgsmål, som både kan være helt aktuelle og eviggyldige. Det består af en bred vifte af faggrupper, som giver mulighed for en belysning af kulturelle og sociale forhold fra mange forskellige vinkler. Instituttet sigter mod at producere robust og relevant forskning med international gennemslagskraft og at udbyde undervisning og forskeruddannelser af højeste kvalitet. Det har et bredt forankret samarbejde med det omgivende samfund, i Danmark såvel som i udlandet, og bidrager til social innovation, forskningskommunikation og efter- og videreuddannelse.

Læs mere om instituttet på https://cas.au.dk/

Formalia
  • Vedrørende ansættelsesproceduren henvises til ministeriets bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.
  • Ansættelse sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC.
  • Vedrørende kvalifikationskrav og stillingsindhold henvises til stillingsstrukturen.
  • Vedrørende ansøgning og bilag hertil henvises til vejledning for ansøgere til videnskabelige stillinger ved Arts.
  • Ansøgningen skal indeholde en motivation for at søge stillingen og vedlægges et curriculum vitæ, relevante eksamenspapirer samt hvis relevant for stillingen en undervisningsportfolio. Dette materiale fremsendes elektronisk i forbindelse med ansøgningen.

Hvis ikke andet er anført i stillingsopslaget skal ansøgningen udfærdiges på engelsk.

Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.

Faculty of Arts
Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.
Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.

Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 275 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.

Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.
Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.

Læs mere på arts.au.dk

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

Frist: 2. august 2021
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Højbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • Højbjerg
  • Mandag den 02. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som lærere i Højbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i Højbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i Højbjerg over tid

Dato Alle jobs som lærere
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0