Vil du gerne rådgive statens institutioner om regnskabsregler, mens du stadig har fingrene nede i konkrete regnskaber?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du en skarp formidler med flair for tal? Vil du være med til at styrke regnskabsprocesser, yde professionel og relevant rådgivning og formidling af statens regnskab? Og har du lyst til at arbejde med controlling af tværstatslige regnskabsopgaver? Så er du måske vores nye kollega i Økonomistyrelsens Statsregnskabskontor. Vi tilbyder et job, hvor du kan gøre en forskel og arbejde med at gøre dine ideer og erfaring til virkelighed i hele staten.

Om stillingen En forudsætning for en velfungerende offentlig sektor er gode processer og et godt overblik over økonomien. Det skal du medvirke til at skabe på tværs af staten. Statens regnskab omfatter ca. 140 ministerier og styrelser m.fl. Der er samlede udgifter og indtægter for over 800 mia. kr., der fordeler sig på de ca. 1.400 bevillinger, som Folketinget har vedtaget.

Du vil få en central opgave i arbejdet med at rådgive statens institutioner i de statslige regnskabsregler samt bidrage til at udvikle Økonomistyrelsens rådgivning om regnskabsreglerne. Du kommer til at arbejde med regnskabsaflæggelsen i staten, herunder at arbejde med løbende kontroller af statsregnskabet.

Du skal også controlle på en række af statens tværstatslige ordninger som likviditetsordningen, ikke-fradragsberettiget moms, garantiprovision mm. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med Statens Administration. Ligesom du skal regnskabsgodkende ordningerne en gang i kvartalet.

En anden opgave er tilsyn med regnskabet vedr. en række af de ordninger som Udbetaling Danmark varetager.

Yderligere vil du få ansvar for:

  • Selvstændig rådgivning af institutionerne inden for nogle ministerområder
  • Udarbejdelse og vedligehold af vejledninger om statslige regnskabsregler
  • Bidrag til oprettelse og nedlæggelser af SKB konti.

Om dig Du har erfaring fra centraladministrationen, konsulentbranchen eller organisationer i den offentlige sektor inden for regnskab, økonomistyring eller finansiel kontrol.

Du har en økonomisk uddannelse, fx cand. polit., cand. oecon. eller cand. merc. aud, eller mange års erfaring fra arbejdet med regnskab og controlling.

Udover ovenstående lægger vi vægt på, at du:

  • Tager initiativ og har lyst til at udvikle dig og skabe resultater
  • Trives med samarbejde og kan få det til at fungere – også med mennesker, der ikke ligner dig selv
  • Er analytisk stærk med flair for tal
  • Er fagligt nysgerrig og kan bruge din viden til at få ting til at fungere i praksis
  • Har gode kompetencer inden for de statslige bevillings- og regnskabsregler
  • Er en god og lyttende rådgiver, som også kan stille de rigtige spørgsmål
  • Er god til at strukturere, prioritere og skabe overblik i dit arbejde.

Om os Du bliver en del af et team på syv medarbejdere, der er placeret i Økonomistyrelsens Statsregnskabskontor. Vi er en blanding af nyuddannede og erfarne specialister og økonomimedarbejdere med meget forskellige uddannelser. Vi finder det vigtigt at sparre og hjælpe hinanden, og vi har en uformel omgangstone med højt til loftet.

Teamet er drevet af faglighed og proaktiv adfærd i forhold til rådgivning af ministerier og styrelser. Det gør vi ved at bistå ministerierne gennem dialog og vejledning og ved at sikre, at reglerne om økonomiforvaltning, betalingsformidling og regnskabsaflæggelse hænger sammen og er så enkle og effektive som muligt under hensyn til blandt andet risiko, bevillingsmæssig størrelse, politisk bevågenhed og forretningsmæssig kompleksitet. Teamet har en stor berøringsflade med de statslige institutioner.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Økonomistyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens It og Statens Administration.

Yderligere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte teamleder Susanne Clausen, tlf.: 51247111, e-mail: [email protected].

Ansøgning Hvis stillingen har din interesse, så send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem - Tryk på knappen ’Søg stillingen’.
Indsend senest 15. august 2021.

Økonomistyrelsen opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 33 og 34.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Søndag den 15. august 2021

Lignende jobs

  • Økonom i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at sikre en effektiv og stabil drift af vores økonomisystemer og vil du være med til at sikre, at vi løbende adopterer nye teknologiske muligheder i fremtiden?
    • Økonom
    • København V
    Få mere info
  • Økonom i København

    The RiskPoint Group er en global Managing General Underwriter (MGU), der leverer førsteklasses forsikringsløsninger bakket op af forsikringsselskaber, som de agerer på vegne af. Du vil blive en del..
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom i Kastrup

    Vi er på en større digitaliseringsrejse, og har mange spændende projekter internt i huset. I den forbindelse søger vi en kollega til en tidsbegrænset stilling, som kan være med til at understøtte d..
    • Økonom
    • Kastrup
    Få mere info
  • Økonom i København

    Om stillingen:Som Payroll Specialist i SAS vil du indgå i vores lønafdeling, hvor du bliver ansvarlig for en bred vifte af opgaver relateret til løn- og personaleadministration. Du vil sikre korr..
    • Økonom
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomer
27. juli 2024 0
26. juli 2024 0
25. juli 2024 0
24. juli 2024 0
23. juli 2024 0
22. juli 2024 0
21. juli 2024 0
20. juli 2024 0
19. juli 2024 0
18. juli 2024 0
17. juli 2024 0
16. juli 2024 0
15. juli 2024 0
14. juli 2024 0
13. juli 2024 0
12. juli 2024 0
11. juli 2024 0
10. juli 2024 0
9. juli 2024 0
8. juli 2024 0
7. juli 2024 0
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0