Chef for Implementering af Pengepolitik og Statsgæld i Nationalbanken

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Jobbet


Som chef for Implementering af Pengepolitik og Statsgæld bliver du ansvarlig for implementeringen af fastkurspolitikken, investering af valutareserven samt forvaltning af statens låntagning og gæld. Sektionen dækker dermed anvendelsen af de pengepolitiske instrumenter, intervention i valutamarkedet samt overvågning af penge-, kapital- og valutamarkedet. Derudover har sektionen ansvar for implementeringen af investeringsstrategien for valutareserven. På vegne af Finansministeriet har sektionen bl.a. ansvaret for udstedelse af statsgæld gennem auktioner, køb og salg af obligationer i det sekundære marked, udarbejdelse af statsgældsstrategi samt dialog med investorer.

Implementering af Pengepolitik og Statsgæld er en del af afdelingen Bank og Marked. Udover de områder, som du bliver ansvarlig for, varetager afdelingen risikomodellering og risikokontrol for valutareserven og statsgældsforvaltningen, back office-funktioner, forvaltning og udvikling af portefølje- og betalingssystemer samt migrering af danske kroners betalingsafvikling til den kommende europæiske betalings- og værdipapirafviklingsplatform Target Services.

Du bliver leder for sektionens 13 medarbejdere, herunder en faglig teamlead, som alle besidder et stort drive og høj faglighed. Opgaverne spænder bredt fra politikudvikling, handelsaktiviteter og market intelligence. Sektionen har en bred ekstern berøringsflade, bl.a. i samarbejdet med primary dealere, danske og internationale handelsmodparter, investorer, nationale og internationale arbejdsgrupper samt ministerier. En vigtig del af dit arbejde bliver at repræsentere Nationalbanken i disse relationer.

Derudover vil du indgå i Bank og Markeds ledergruppe, som består af cheferne for afdelingens fire sektioner samt chefen for Bank og Marked.

Vi tilbyder


Et fagligt spændende job af høj samfundsmæssig relevans, hvor du sammen med højtkvalificerede medarbejdere både forvalter og udvikler et kerneområde for Nationalbanken. Som del af Bank og Markeds ledergruppe er du med til at sætte den strategiske retning for afdelingen. Du får en bred spilleplade med meget varierende opgaver, der ligger i et politisk og finansielt spændingsfelt med mulighed for at opbygge et bredt internationalt netværk.

Din profil


Du har erfaring inden for penge-, kapital- og valutamarkedet fra fx den finansielle sektor, en centralbank eller lignende samt en solid faglig baggrund og stærke ledelseskompetencer. Du formår at kombinere din faglige baggrund med gode kommunikative evner, hvor du kommer klart igennem med dine budskaber.

Du har fokus på at drive en sikker og professionel forretning, samtidig med at du har blik for udvikling og fornyelse. Du har også fokus på samarbejde og videndeling. Som leder har du øje for faglig og personlig udvikling af dine medarbejdere, og du evner at uddelegere og lytte og give plads til initiativer og idéer. Du skaber resultater og ved, at teamet lykkes bedst, når der er et godt arbejdsmiljø med sammenhold, entusiasme og engagement.

Banken som arbejdsplads


Arbejdstiden deler vi mellem et åbent kontorlandskab på Langelinie Allé med udsigt til vandet og mulighed for op til 2 ugentlige distance-arbejdsdage afhængig af din funktion og dine opgaver. Vi ønsker at understøtte en arbejdskultur der skaber de bedste rammer for en effektiv opgaveløsning, samtidig med at der sikres fleksibilitet og balance mellem privat- og arbejdsliv.

Det er vigtigt for os, at vi har en arbejdsplads, hvor medarbejdertrivslen er høj. Der er et solidt fagligt miljø og imødekommende kolleger, der giver sig tid til at dele deres viden.

Vi lægger stor vægt på læring og løbende udvikling af vores kompetencer. Vi tilbyder gode vilkår med sundheds- og tandforsikring, indretning af hjemmearbejdspladsen, gratis parkering og en god kantineordning.

Det sociale liv i banken vægtes højt. Du kan fx blive en del af vores foreningsliv, hvor du bl.a. kan løbe, dyrke yoga, synge i kor eller dele din interesse for kunst med kolleger.

Vil du vide mere?


Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Martin Wagner Toftdahl, chef for Bank og Marked, på tlf. 3363 6661 eller [email protected]. Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR-partner Dorte Kvisgaard på tlf. 3363 6511 eller [email protected].

Ansøgning


Vi har gjort det nemt for dig at søge stillingen. Du skal blot uploade dit CV eller din LinkedIn-profil. Derudover har du mulighed for at skrive en kort motivation i et tekstfelt, når du ansøger. Ansøgningsfristen er 6. november 2022.

Vi forventer at afholde to samtalerunder. Mellem første og anden samtalerunde gennemføres en personlighedstest. Det er en betingelse for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.10.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Food & Beverage Manager på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar og har ro i maven med det fulde overblik. Du er god til at organisere, købe ind, lede og dele din viden.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København

    Fri kontakt
    Brænder du for regnskab og har en skarp analytisk sans? Så tror vi på, at du er vores nye studentermedhjælper på Scandics Support Office. Vi ved, at du er en haj til Office-pakken, herunder især Excel og at du trives med mange og forskelligartede opgaver.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København K over tid

Dato Alle jobs som øvrige
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0