Analytiker til cyberanalyse i FE

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Brænder du for at beskytte Danmark mod truslen fra hackerangreb, og kan du koble geopolitiske begivenheder sammen med tekniske indikatorer? Så søger vores cyberanalyse-afdeling lige nu analytiker, der besidder en kombination af teknisk flair, interesse for data, skriftlige formidlingsevner og en næse for efterretning.

Du får udfordringer og plads til at udvikle dig
Du skal være med til at opdage og afdække udenlandske efterretningstjenesters cyberaktiviteter rettet mod Danmark og vores allierede. Opgaven stiller store krav til analytisk kreativitet, nysgerrighed og lyst til at lede efter en dygtig modstander på tværs af FE’s indhentningskapaciteter. Det betyder bl.a., at du skal arbejde med:

  • Analyse og prioritering af store og komplekse mængder teknisk information.
  • Afdækning af statsstøttede hackergruppers kommando- og kontrolinfrastruktur.
  • Udarbejdelse af tekniske varsler til samarbejdspartnere og produkter til FE’s nationale kunder.
  • Støtte til FE’s indhentningskapaciteter, herunder validere oplysninger på tværs af kilder.

Du kommer til at indgå i et team med et stærkt fagligt miljø, hvor du vil få mulighed for at sætte præg på egne opgaver. Vi har en uformel tone og giver plads til, at du kan bringe dine faglige kompetencer i spil. Du vil ofte indgå i tværfaglige arbejdsgrupper, hvor du aktivt skal søge faglig sparring og koordinere arbejdsopgaver på tværs af tjenesten.

Det er en fordel – men ikke et krav - at kende til området og opgaven fra enten en it-sikkerhedsorganisation, en konsulentvirksomhed med speciale i cyberforhold, fra centraladministrationen eller fra relevant politi- eller efterretningsarbejde.

Det er vigtigt, at du som person er nysgerrig og motiveret til at gå nye veje for at løse opgaven, samt at du selvstændigt er i stand til at opsøge og løse opgaver uden at de nødvendigvis er fast defineret; og at du endvidere besidder en passende mængde af tålmodighed og vedholdenhed, som er nødvendig for succes i efterretningsarbejde.

Du vil på lige fod med resten af sektionen have ansvar for at være med til at bevare den særlige holdånd, vi har i sektionen.

Du og din baggrund er vigtig
Vi forventer, at du har en uddannelse på kandidatniveau eller tilsvarende; alternativt har du en diplomuddannelse med et godt teknisk fundament som eksempelvis ingeniør eller bachelor fra IT-Universitetet.

Selve uddannelsesretningen kan dog spænde bredt, og eksempelvis være inden for datalogi, journalistik eller statskundskab. Derudover besidder du gode sprogkundskaber, mundtligt og skriftligt, herunder engelsk på forhandlingsniveau.

Vi søger analytikere, der både kan forstå og formidle truslen til vores kunder og samarbejdspartnere. Du skal være en skarp og velformuleret analytiker - skriftligt såvel som mundtligt på dansk og engelsk. Du vil skulle arbejde både selvstændigt og i teams, hvorfor gode samarbejdsevner er en central kompetence.

Det er en fordel, at du har kendskab til mere end et af følgende områder:

  • TCP/IP-kommunikation, internetprotokoller og værktøjer som Wireshark
  • APT-gruppers Tactics, Tools and Procedures (TTPs)
  • Kodning og arbejde med data i Python, SQL eller lign.
  • Færdighed inden for russisk sprog og kultur
  • Mundtlig formidling, herunder udarbejdelse og afholdelse af briefinger
  • Afdækning af organisationsstrukturer

Din nye arbejdsplads
Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) er Danmarks udenrigsefterretningstjeneste og arbejder – hemmeligt og åbent – for at beskytte Danmark og danske interesser i en foranderlig verden.

Vi er ikke alene om at beskytte Danmark, men vi er den eneste myndighed, der har fået mandat til at udnytte helt særlige midler til at afdække, hvad andre stater og udenlandske aktører forsøger at holde hemmeligt. Det giver mening for os at bidrage til fred, tryghed og sikkerhed for danskerne, både i den analoge og i den digitale verden og det gør vi ved at afdække, vurdere, rådgive om og modvirke både aktuelle trusler og trusler under udvikling.

Vi værdsætter styrken i vores mangfoldighed med dybe fagligheder og specialister og vi er en helt speciel og operativt orienteret vidensorganisation, der har mange forskellige opgaver, men fælles for dem alle er det vidensgrundlag, som vores efterretningsarbejde skaber.

FE’s Center for Cybersikkerhed udgør Danmarks nationale forsvar mod cybertrusler, og vi arbejder for et sikkert digitalt Danmark. Vi er med til at opdage og håndtere, når danske interesser udsættes for cyberangreb, og vi samler, opbygger og deler den viden, som kan forebygge det næste angreb.

Den ansættende sektion har ansvaret for at analysere de informationer, som FE indhenter om statsstøttede trusselsaktører på cyberområdet. Din daglige arbejdsplads vil overvejende være i Center for Cybersikkerhed på Østbanegade.

Din lønpakke afhænger af dine kvalifikationer
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante faglige organisation, afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund. Du bliver ansat som enten fuldmægtig eller specialkonsulent afhængig af kompetencer og erfaring. Derudover har du mulighed for at forhandle løntillæg efter kvalifikationer. Den gennemsnitlige arbejdstid er 37 timer om ugen inklusiv betalt frokostpause. Til stillingen hører en pensionsordning, som FE betaler. Som ansat i FE er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det er et krav, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse. Som i resten af Forsvaret har du pligt til kortvarig udsendelse til udlandet.

Sådan søger du stillingen
Du skal sende din ansøgning og CV via stillingsopslaget, senest torsdag den 29. juli 2021, kl. 12.00. Vi forventer, at de indledende ansættelsessamtaler vil finde sted i uge 31 og stiler mod en ansættelse fra 1. oktober 2021. Vi opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Du er velkommen til at kontakte den lokale HR-partner på 33 32 55 66, lokal 2224, hvis du har spørgsmål til stillingen eller ønsker flere oplysninger.

Du kan også læse mere på http://fe-ddis.dk/, hvor du blandt andet finder vores ”Beretning” og kan få et mere detaljeret indblik i FE´s opgaver, FE som arbejdsplads og yderligere information om ansættelsesmæssige spørgsmål.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København Ø
  • Torsdag den 29. juli 2021

Lignende jobs

  • Senior Associates og Managers til Transaction Advi...

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Lydtekniker, fuldtid, Scandic Falkoner

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at bryde vanetænkning, så tror vi på, at du er vores nye lydtekniker på Scandic Falkoner i København. Vi ved, at du brænder for alt det tekniske, og er professionel i lydteknik.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Manager Groupdesk, Scandic Group & Meeting, Denmar...

    Fri kontakt
    Er du ambitiøs, målrettet og sætter scenen for en god mødekultur, så tror vi på, at du er vores nye Groupdesk Manager, Scandic Group & Meeting. Vi ved, at du har overblik og er god til at kommunikere, guide og skabe rammerne for de bedste møder og konferencer.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Butiks assistance min. 8 t./uge – Philip Morris...

    Fri kontakt
    Butiks assistance min. 8 t./uge – Philip Morris' ”Heat & Brew”, København. Philip Morris, er i gang med en historisk omstilling af virksomheden, til i fremtiden at fokusere på røgfrie alternativer. Vi søger nu en deltidsmedarbejder til deres konceptbutik ”Heat & Brew” i Kronprinsensgade i København K.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige i København Ø over tid

Dato Alle jobs som øvrige
7. oktober 2024 47
6. oktober 2024 48
5. oktober 2024 47
4. oktober 2024 49
3. oktober 2024 48
2. oktober 2024 47
1. oktober 2024 35
30. september 2024 37
29. september 2024 37
28. september 2024 36
27. september 2024 39
26. september 2024 41
25. september 2024 38
24. september 2024 37
23. september 2024 37
22. september 2024 37
21. september 2024 36
20. september 2024 40
19. september 2024 33
18. september 2024 36
17. september 2024 39
16. september 2024 40
15. september 2024 47
14. september 2024 47
13. september 2024 48
12. september 2024 50
11. september 2024 51
10. september 2024 52
9. september 2024 47
8. september 2024 50
7. september 2024 51