Ambitiøse dataanalytikere til Erhvervsstyrelsen interne data- og analysekontor

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Praktik - København Ø

Øget og ansvarlig brug af data er en central forudsætning for, at vi i Erhvervsstyrelsen kan løse vores opgaver bedre. Kan du bidrage til at styrke Erhvervsstyrelsens anvendelse af data i vores kerneopgaver? Og har du stærke analytiske og formidlingsmæssige kompetencer og er dygtig til at samarbejde? Så er du måske vores nye kollega i området Dataanalyse.

Stilling i et udviklingsorienteret og stærkt fagligt område

Data bliver i stigende grad et grundelement i løsningen af Erhvervsstyrelsens opgaver. Det gælder bl.a. i arbejdet med COVID-19-kompensationsordningerne til dansk erhvervsliv, kontrol- og tilsynsindsatser og arbejdet med vækst og erhvervsudvikling i hele Danmark. Derfor arbejder vi løbende med at gøre Erhvervsstyrelsen endnu mere datadrevet.

Vi arbejder både med centrale data om dansk erhvervsliv samt Erhvervsstyrelsens interne data. Fx har vi adgang til data om næsten 800.000 virksomheder i CVR, vi modtager årligt mere end 270.000 digitale regnskaber, vi har forskeradgang til Danmarks Statistik, og med Virksomhedsguiden.dk er vi ved at udvikle en datadrevet platform, som understøtter erhvervsfremmesystemet og dansk erhvervsliv. Samtidig har vi en omfattende database over ansøgninger til kompensationsordningerne målrettet dansk erhvervsliv.

Arbejdet i Dataanalyse

Dataanalyse er Erhvervsstyrelsens tværgående data- og analyseenhed og spiller en central rolle ift. at gøre Erhvervsstyrelsen mere datadrevet. Det betyder blandt andet, at vi gennemfører større tværgående udviklingsprojekter med fokus på dataanvendelse i tæt samarbejde med andre kontorer i Erhvervsstyrelsen. Vi bistår også vores kollegaer og Erhvervsministeriets departement med dataanalyser og -udtræk ifm. fx Folketingsspørgsmål, ministerbetjening og lovforberedende arbejde.

Derudover arbejder vi løbende med at forbedre datakvalitet og -tilgængelighed i Erhvervsstyrelsen. Vi er ansvarlige for Erhvervsstyrelsen data governance, og så står vi for at kompetenceudvikle og inspirere vores kollegaer til øget brug af data i den daglige opgaveløsning.

Dine konkrete arbejdsopgaver vil afhænge af dine kompetencer og interesseområder, men du vil få en stilling, hvor du eksempelvis:

  • bistår med BI-løsninger, analyser og datavisualiseringer baseret på centrale datakilder om dansk erhvervsliv samt Erhvervsstyrelsens interne data, typisk i Tableau
  • skal bidrage til at udvikle nye datakilder og analysemetoder ved brug af fx Python eller Alteryx
  • arbejder med at forbedre kvalitet, tilgængelighed og anvendelse af Erhvervsstyrelsens datakilder
  • bidrager til at skabe netværk, inspirere til øget dataanvendelse samt løfte data- og analysekompetencer på tværs af Erhvervsstyrelsen

Du bliver en del af et område med ca. 10 akademiske medarbejdere, der vægter faglighed og samarbejde højt. Vi kan tilbyde et varieret og udfordrende job og mulighed for at arbejde selvstændigt i et fagligt inspirerende miljø med gode kolleger.

Vi bor i Dahlerups Pakhus ved Langelinie med udsigt over havnen. Vi har en uformel omgangstone, rig mulighed for at deltage i mange sociale aktiviteter og møde kolleger fra mange forskellige fagområder, som giver dig et netværk på tværs af hele organisationen.

Profil med flair for datadrevet udvikling

Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse fx cand.scient.pol., cand.polit., cand. scient.adm. eller cand.it.

Vi forventer, at du:

  • har en analytisk tankegang
  • har erfaring med dataanalyse og -visualiseringer, fx i Tableau eller Power BI
  • har erfaring med eller interesse for at arbejde med Python, Alteryx eller lignende programmer
  • har stærke kommunikations- og formidlingsevner
  • er udadvendt og trives med at opsøge og indgå i samarbejder med forskellige faggrupper
  • hurtigt kan sætte dig ind i nye områder, komplekse problemstillinger, varierende arbejdsopgaver, og sætte dig i brugerens sted, så du leverer løsninger, der gør en reel forskel
  • er engageret, dynamisk og proaktiv i din opgavevaretagelse og god til at arbejde struktureret

Vi søger både nyuddannede og medarbejdere med erfaring. Som mere erfaren vægter vi især erfaring med projektledelse. Derudover er det fordel, hvis du har arbejdet i en politisk ledet organisation, men det er ikke et krav.

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har omkring 950 medarbejdere, som arbejder på fem forskellige lokationer i landet. Denne stilling er placeret på Langelinie i København.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk.

Om ansættelsen

Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC med mulighed for at forhandle tillæg. Indplacering vil være afhængig af kvalifikationer. Det kan både være som fuldmægtig eller som specialkonsulent. Der er tale om tre faste fuldtidsstillinger med tiltrædelse hurtigst muligt.

Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du kontakte teamleder Sofie Jæger på 35 29 15 86. For spørgsmål angående løn og ansættelsesforhold kan du rette henvendelse til HR-rekrutteringspartner Diana O. Jørgensen på 91 33 71 39.

Bemærk at tilgængeligheden vil være begrænset i juli grundet sommerferie.

Lyder stillingen som noget for dig? Så klik på "Søg stilling"-knappen og følg instrukserne via linket. Ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest søndag d. 8. august 2021.

Tiltrædelse vil være den 1. oktober 2021 eller hurtigst muligt.

Samtaler forventes afholdt i uge 32 og 33. Der vil blive anvendt test i rekrutteringsprocessen.

Læs mere om Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads samt rekrutteringsprocessen her: https://erhvervsstyrelsen.dk/jobs-i-erhvervsstyrelsen

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Data Manager", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Data Manager
  • København Ø
  • Søndag den 08. august 2021

Lignende jobs

  • Data manager i København

    Copenhagen, DenmarkAbout the jobDo you want to work with management reporting and financial crime prevention in one? Saxo is an investments bank, with high speed, global colleagues and we a..
    • Data Manager
    • København
    Få mere info
  • Data manager i København

    Vi søger lige nu en studerende til en stilling som compliance officer til Queue-it i København. Du bliver en del af en scale-up og innovativ virksomhed, der er førende inden for udviklingen af virt..
    • Data Manager
    • København
    Få mere info
  • Data manager i København

    <p>Are you excited about turning data into valuable and sustainable insights? Are you motivated by creating change and benefits? Are you curious and open minded?</p><p>If this sou..
    • Data Manager
    • København
    Få mere info
  • Data manager i København

    Vi hos [xxxxx] hjælper nu Øresundsbron med at rekruttere en informationssikkerheds- og databeskyttelseskoordinator. Øresundsbro Konsortiet er en svensk-dansk virksomhed, som ejes af den..
    • Data Manager
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som data managere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte data manager i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal data managere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte data managere i København Ø over tid

Dato Alle jobs som data managere
28. juli 2024 4
27. juli 2024 4
26. juli 2024 4
25. juli 2024 4
24. juli 2024 4
23. juli 2024 4
22. juli 2024 4
21. juli 2024 4
20. juli 2024 4
19. juli 2024 4
18. juli 2024 4
17. juli 2024 4
16. juli 2024 4
15. juli 2024 4
14. juli 2024 4
13. juli 2024 4
12. juli 2024 4
11. juli 2024 4
10. juli 2024 4
9. juli 2024 4
8. juli 2024 2
7. juli 2024 2
6. juli 2024 2
5. juli 2024 2
4. juli 2024 2
3. juli 2024 2
2. juli 2024 3
1. juli 2024 3
30. juni 2024 3
29. juni 2024 3
28. juni 2024 3