Sikkerhedskonsulent til Krisecenter Odense

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense C

Kunne du tænke dig at styrke sikkerheden og trygheden for borgere udsat for æresrelateret vold eller negativ social kontrol? Så er det måske dig vi lige står og mangler i vores Team.

Krisecenter Odense søger ny sikkerhedskonsulent til arbejdet med æresrelaterede konflikter.

Om Krisecenter Odense
Krisecenter Odense er et kommunalt, midlertidigt døgntilbud til voldsudsatte kvinder og deres børn. Krisecenteret er landsdækkende og har plads til 15 kvinder med børn. Krisecenteret arbejder rehabiliterende med børn, der opholder sig på krisecenteret. Det betyder, at vi dels tilbyder hjælp i den akutte krise og dels samarbejder med og støtter kvinden og hendes børn på vej imod et selvstændigt liv uden vold.

Vi er en arbejdsplads med en leder og 18 tværfaglige medarbejdere fordelt på følgende teams: sikkerhedskonsulent-, socialrådgiver-, børne-, kontorvagt-, køkken- og aften/natteam. Vi har desuden tilknyttet en gruppe af elever/praktikanter, vikarer og frivillige.

Om jobbet
I forbindelse med regeringens nationale handleplan til forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol, varetager Odense Kommune funktionen som regional sikkerhedskonsulent i Region Syddanmark og Region Sjælland. Stillingen er forankret på Krisecenter Odense under en projektkoordinator, som refererer til lederen af krisecenter Odense.

Der er tale om en stilling på 37 timer pr. uge. Ansættelsens varighed knyttes til en bevillingsperiode, der pt. forventes afsluttet 31. december 2024.

Du får kontor på Krisecenter Odense, og der vil være mulighed for at arbejde hjemmefra nogle dage. Du kommer til at indgå i et team sammen med tre andre sikkerhedskonsulenter, og du kommer til at arbejde i den ene af de to regioner, som teamet dækker.

Formålet med de kommunalt forankrede sikkerhedskonsulenter er, at færre borgere oplever sikkerhedsbrister i forbindelse med æresrelaterede konflikter. Du vil blive en del af et nationalt team, der pt. består af 10 sikkerhedskonsulenter, men som nu udvides til ca. 13 konsulenter med ansættelse i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Som sikkerhedskonsulent vil du komme til at varetage nedenstående opgaver:

Risikovurderinger. Du vil modtage henvendelser fra borgere i æresrelaterede konflikter såvel som kommunale sagsbehandlere, politi, ansatte på krisecentre og andre fagpersoner. Du vil skulle udarbejde mundtlige og skriftlige risikovurderinger baseret på informationsindhentning gennem samtaler med borgere og tværfaglige samarbejdspartnere.

Rådgivning og sparring. På baggrund af risikovurderingen vil du skulle vurdere de mest relevante risikoscenarier og yde løbende rådgivning og sparring med borgere og fagpersoner. Vi lægger vægt på, at vores anbefalinger og opmærksomhedspunkter skal være konkret brugbare og tilpasset den enkelte borgers situation.

Koordination. Du vil i mange sager komme til at arbejde tæt sammen med aktører såsom kommuner, politi, opholdssteder, Udenrigsministeriets borgerservice, Udlændingestyrelsen m.fl., og i nogle sager kommer du til at spille en koordinerende rolle. Som sikkerhedskonsulent kommer du også til at indgå i en koordinationsenhed mod ufrivillige udlandsophold, hvor du i samarbejde med Udenrigsministeriets borgerservice, Udlændingestyrelsen og andre aktører på området kommer til at varetage dels en indsats til forebyggelse af ufrivillige udlandsophold og dels en indsats, der skal hjælpe borgere, der allerede opholder sig ufrivilligt i udlandet. Det forventes, at sikkerhedskonsulenterne i den forbindelse på sigt kommer til at bemande en telefonisk hotline.

Opfølgning og håndholdte indsatser. Du vil komme til at beskæftige dig med meget forskellige sagstyper. Eksempler herpå kan være borgere, som frygter at blive taget med til udlandet mod deres vilje, eller som allerede opholder sig ufrivilligt i udlandet; borgere der har brug for hjælp til at sikre beskyttelse fra voldsudøvere, eksempelvis via krisecenter eller safehouse, eller borgere og familier, der på anden måde har brug for støtte til at reducere konfliktniveauet og øge den enkeltes sikkerhed og tryghed. Der er ofte tale om komplekse sager, der kræver håndholdte indsatser og åbenhed og kreativitet ift. løsningsmuligheder.

Formidling. Der vil forekomme formidlingsopgaver om sikkerhedskonsulentarbejdet, risikovurdering og æresrelaterede konflikter.

Der er tale om en indsats i rivende udvikling, og du vil komme til at deltage i den løbende udvikling og afprøvningen af metoder og procedurer. Du vil få uddannelse i risikovurderingsværktøjet PATRIARK og få viden om de forskellige aktører og den relevante lovgivning på området mv.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) forestår desuden løbende netværksaktiviteter, supervision og undervisning af sikkerhedskonsulenterne.

Om dig
Vi søger først og fremmest en god kollega med lyst til at blive en del af vores team og til at hjælpe udsatte borgere og videreudvikle projektet.

Vi forventer, at du
  • har en relevant faglig uddannelse som eksempelvis socialrådgiver, pædagog, politibetjent eller kriminolog
  • har relevant erfaring gennem arbejde med udsatte borgere samt evt. indenfor æresrelaterede sager eller med sikkerhedsarbejde
  • Er analytisk stærk og har forudsætninger og lyst til at sætte dig ind i nye områder
  • har social og menneskelig indsigt og er god til at kommunikere med mennesker med forskellige sociale og kulturelle baggrunde
  • kan reflektere over egen praksis og er fleksibel og loyal overfor vedtagne beslutninger
  • kan arbejde selvstændigt og har gerne erfaring med konsulentarbejde
  • kan bevare roen og overblikket, når der sker mange ting/opgaver på én gang
  • kan sætte grænser i arbejdet og er psykisk robust
  • har bil, da der må forventes en del rejseaktivitet

Vi opfordrer både mænd og kvinder til at søge stillingen.

Vi tilbyder
  • mulighed for at være med til at videreudvikle og afprøve nye metoder og procedurer i en indsats i rivende udvikling
  • mulighed for personlig og faglig udvikling som del af et team af højtengagerede kolleger
  • løbende supervision og faglig sparring
  • kompetenceudvikling
  • stor berøringsflade ift. samarbejdspartnere og kolleger
  • en alsidig arbejdsdag i et tæt teamsamarbejde

Vil du vide mere?
For yderligere oplysninger kan du kontakte projektkoordinator Jesper Søndergård på 24794570, [email protected]. (I forbindelse med ferie i ugerne 29 og 30 vil der i autosvar på mail og telefon blive henvist til en anden kontaktperson).

Du kan også læse mere om sikkerhedskonsulentordningen på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen ønskes besat den 1. september 2021 eller snarest muligt derefter.

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation.

Det praktiske
Ansøgningsfrist er søndag, den 15. august 2021. Ansættelsessamtaler forventes afholdt fredag, den 20. august 2021.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense C.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Odense C
  • Søndag den 15. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Odense C

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Odense C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Odense C over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
21. september 2024 1
20. september 2024 1
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1