Uddannelsesvejleder til grundskoleområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Skanderborg

Ungecentret søger uddannelsesvejleder til grundskoleområdet (30 timer/ugl.)
Brænder du for at vejlede unge om uddannelse og job? – og har du relevant viden, kompetencer og erfaringer at bringe i spil? – så har du nu chancen for at blive en del af vores grundskoleteam i Ungecentret – stedet hvor tårnhøj faglighed og fokus på kerneopgaven går hånd-i- hånd med et vedvarende udviklingsfokus, kanongode kolleger og rig mulighed for faglig og personlig udvikling.

Ungecentret I Skanderborg søger nemlig nu en faglig kompetent og super dygtig uddannelsesvejleder til at varetage vejledningsopgaver i relation til unge på grundskoleområdet i Skanderborg Kommune.

I samarbejde med de unge, forældre, skoler mv. er opgaven at sikre, at de unge får de bedst tænkelige muligheder for at komme godt videre i ungdomsuddannelse efter grundskolen.

Du bliver ansat i UU Skanderborg, der er en del af Ungecentret – Center for Unge, Uddannelse og Rusmiddelbehandling under fagsekretariatet Arbejdsmarked og Social i Skanderborg Kommune. I UU forestår vi uddannelsesvejledning af unge i alderen 15-29 år, lige fra kollektiv og individuel vejledning i grundskolerne til vejledning af unge med vejledningsbehov op til det 30. år. Ungecentret er en central aktør i KUI – den kommunale ungeindsats – som går på tværs af uddannelses-, social – og beskæftigelsesindsatsen og har ansvar for, at alle unge i kommunen får mulighed for at tage en ungdomsuddannelse eller komme i job.


Om opgaven

Vi søger en grundskolevejleder, der primært skal varetage vejledningsopgaver relateret til elever i folkeskolernes 7.-9. klasser. I dette arbejde får du en bred opgaveportefølje, hvor de mange og forskelligartede vejledningsaktiviteter tilsammen bidrager til, at flest mulig unge kan komme godt videre i ungdomsuddannelse efter grundskolen.

Dit fokus vil bl.a. være på at planlægge og gennemføre kollektiv og individuel vejledning, herunder samarbejde med udskolingslærere og skolernes ledelse om uddannelsesparathedsvurdering af eleverne. Der vil ligeledes være opgaver relateret til brobygningsaktiviteter, praktiketablering, uddannelsesaftener for de unge og forældrene m.v.

Du vil som uddannelsesvejleder få en central og koordinerende rolle i relation til de elever, der har brug for lidt ekstra for at komme godt videre efter grundskolen – herunder en vigtig rolle i at samarbejde med forældrene i processen. Elever, der ikke er uddannelsesparate ved udgangen af 9. klasse, skal således have én sammenhængende KUI-plan for deres videre forløb frem mod ungdomsuddannelse eller job, hvilket kræver et løbende og tæt tværfagligt samarbejde med lærere, sagsbehandlere, kontaktpersoner og andre relevante samarbejdspartnere.

Der vil desuden være administrativt arbejde i forbindelse med stillingen, ligesom der løbende vil være udviklingsorienterede opgaver. Vi er bl.a. i gang med at udvikle nye kollektive vejledningskoncepter og er i den forbindelse stærkt optagede af, hvilke muligheder, der ligger i øget brug af digitalisering og virtuel formidling. Det vil derfor være et ekstra plus, hvis du har erfaring med at udvikle digitale undervisningsforløb og/eller har erfaring med virtuelle formidlingsformer.

Som grundskolevejleder vil du få arbejdsplads på Skanderborg Fælled, men da vejledningsopgaverne skal løses på grundskolerne, vil meget af din tid foregå lokalt på disse skoler. Du skal derfor være god til at strukturere og prioritere i dine opgaver, arbejde selvstændigt og stå på egne ben. Der kan på sigt blive tale om at løse vejledningsopgaver inden for UU’s øvrige opgaveportefølje.

Om dig
Vi søger en vejlederkollega, som med hjertet på rette sted, forstår at arbejde inkluderende, tillidsfuldt og tålmodigt - og brænder for at hjælpe unge mennesker godt på vej i livet. Du går til opgaverne med et helhedsorienteret fokus, ligesom du har stærke kompetencer i relation til skole– og forældresamarbejdet.

Du har øje for, at tværfagligt og tværorganisatorisk samarbejde ofte er en forudsætning for, at vi lykkes med de unge - og du formår at koordinere og have overblikket, så de mange bolde holdes i luften på samme tid.

Du har en relevant uddannelsesbaggrund og gerne erfaring med eller indgående kendskab til uddannelsesvejledning på grundskoleområdet. Du kender til relevant lovgivning og har desuden viden om ungdomsuddannelsessystemet og om forberedende uddannelsestilbud som fx FGU, STU mv. Du kommer måske fra en lignende stilling og har måske allerede gennemført – eller er påbegyndt - den vejledningsfaglige diplomuddannelse – eller er motiveret for at påbegynde den.

Du motiveres af at udvikle dig fagligt og elsker at afprøve nye tiltag, arbejdsformer og metoder. Du har øje for, hvordan du spiller dine kolleger gode - og du er værdsat for dine initiativer og din udviklingsorienterede tilgang til praksis. Du har desuden gode IT-kompetencer, flair for administrativt arbejde og kan lide at arbejde systematisk og struktureret. Du er god til at planlægge og prioritere i en hverdag med et højt tempo og mange deadlines.

Vi tilbyder
Vi tilbyder dig rigtig gode muligheder for faglig og personlig udvikling i et dynamisk miljø, hvor der er højt til loftet, gode kolleger og en humoristisk omgangstone. Vi har en arbejdsplads, hvor høje ambitioner, gensidig tillid, anerkendelse og dialog er i højsæde – og hvor der samtidig er stor frihed til selvbestemmelse ift. opgaveløsningen.

Vi tilbyder grundig oplæring i opgaverne.

Løn og ansættelsesvilkår
Vi ønsker stillingen besat hurtigst muligt og senest den 1. oktober 2021.

Der er tale om en fast stilling med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 30 timer.

Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og efter reglerne om Ny Løn.


Ansættelsesproces

Der er ansøgningsfrist den 17. august 2021 kl. 23.59.

Samtaler forventes afholdt fredag den 25. august 2021.


Yderligere oplysninger

om stillingen kan fås ved henvendelse til afdelingsleder Mads Almdal på telefon 24 80 89 95 (træffes i uge 27 og 32).
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Skanderborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Skanderborg
  • Tirsdag den 17. august 2021

Lignende jobs

  • Socialrådgiver i Århus

    Rusmiddelcenter Aarhus søger 2 socialfaglige behandlere 37 timer om ugen pr. 1. oktober 2024. Du arbejder på centrets adresse i Jægergårdsgade, 8000 Aarhus C. Begge stillinger er midlertidige.O..
    • Socialrådgiver
    • Århus
    Få mere info
  • Socialrådgiver i Juelsminde

    Vil du være en del af et stærkt socialfagligt fællesskab i Møgelkær? Institution Nørre Snede, Møgelkær Fængsel søger en ambitiøs og ansvarsbevidst socialrådgiver til Møgelkær Fængsel. Stillinge..
    • Socialrådgiver
    • Juelsminde
    Få mere info
  • Socialrådgiver i Århus

    Vi oplever aktuelt en stor stigning i sags tal i Børnehus Midt og har i den forbindelse fået mulighed for at opnormere. Vi søger derfor et par erfarne socialrådgivere til to faste stillinger i vore..
    • Socialrådgiver
    • Århus
    Få mere info
  • Socialrådgiver (vikar) i Horsens

    Er du selvstændig og fleksibel? Kan du tale med alle typer mennesker med en anerkendende og empatisk tilgang? – og har du lyst til at være en del af hverdagen på en dynamisk arbejdsplads med fokus .
    • Socialrådgiver
    • Horsens
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Skanderborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Skanderborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Skanderborg over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
27. juli 2024 3
26. juli 2024 3
25. juli 2024 3
24. juli 2024 3
23. juli 2024 3
22. juli 2024 3
21. juli 2024 1
20. juli 2024 1
19. juli 2024 1
18. juli 2024 1
17. juli 2024 1
16. juli 2024 1
15. juli 2024 1
14. juli 2024 1
13. juli 2024 1
12. juli 2024 1
11. juli 2024 1
10. juli 2024 1
9. juli 2024 1
8. juli 2024 1
7. juli 2024 1
6. juli 2024 1
5. juli 2024 1
4. juli 2024 1
3. juli 2024 1
2. juli 2024 1