Studieadjunkt/studielektor med sideløbende beskæftigelse søges til kandidatprogrammet for Kunst og Arkitektur

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Ved Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering opslås en 3-årig deltidsstilling som studieadjunkt/studielektor med sideløbende beskæftigelse til Kandidatprogrammet Kunst og Arkitektur på Institut for Bygningskunst og Kultur.

Vi søger en arkitekt, som kan være ansvarlig for undervisning af kandidatstuderende og vejleder for afgangssturende. Ansøgeren skal kunne indgå i kritikker, planlægge opgaver og være vejleder for afgangsstuderende.

Den ledige stilling er tilknyttet Institut for Bygningskunst og Kultur og ønskes besat pr. 1. august 2021 eller snarest muligt herefter.

Institut for Bygningskunst og Kultur

På Institut for Bygningskunst og Kultur arbejder vi med arkitektur som et kulturelt fænomen med sociale, ideologiske, politiske, historiske og æstetiske aspekter. Vi arbejder med tegning og teori, med historisk og nutidig arkitektur, med teknologi og filosofi, med træmodeller og tankemodeller, med dørkarme og byplaner. Instituttet står for en arkitektur, hvor den lille detalje hænger sammen med det store samfundsprojekt. Levende bygningsarv, materialenærhed og en stærk stedsforståelse er centrale emner i alle instituttets aktiviteter.

Instituttets undervisning er organiseret i 1 bachelorprogram og 3 kandidatprogrammer, som sammen danner ramme om en række faglige udviklingsmiljøer inden for arkitektur i en kulturel kontekst. Derudover bidrager instituttet til Det Kongelige Akademis tværgående undervisning.

Læs mere om IBK, instituttets programmer, forskning, kunstnerisk udviklingsvirksomhed mv. på www.kglakademi.dk

Om stillingen

Stillingen som studieadjunkt/studielektor vil bestå af undervisning og opgaver i relation hertil i samarbejde med instituttets øvrige undervisere. Varetagelse af andre opgaver kan forekomme i begrænset omfang.

Dine opgaver vil blandt andet omfatte:

  • Formidling af viden og erfaring fra fagets praksis gennem undervisning og vejledning
  • Undervisningsplanlægning og dertil hørende administration i tilknytning til kandidatprogrammet Kunst og Arkitektur.
  • Deltagelse i faglige bedømmelser, kritikker og evalueringer
  • Deltage i planlægningen af programmets studieture, forelæsninger mm.
  • Bidrage til at styrke programmets faglige profil på længere sigt.

Kvalifikationskrav

Vi søger en arkitekt med en arkitektfaglig praksis på et højt kunstnerisk niveau, som vil varetage undervisning med fokus på praksisformer i feltet mellem kunst og arkitektur. Vi forventer at du vil kunne tilføre undervisningen relevans med hensyn til aktuelle vilkår og problemstillinger for bygningskunsten.

Du har en relevant uddannelse på minimum kandidatniveau. Alternativt kan du dokumentere realkompetencer på kandidatniveau via længerevarende uddannelse, viden, færdigheder, kompetencer og erhvervserfaring inden for stillingens faglige felt.

Du har desuden relevant beskæftigelse inden for arkitektfaget og ajourørt erfaring med relevant arkitektfaglig praksis.

Derudover forventer vi, at du:

  • har mindst 3 års professionel arkitektfaglig erfaring og dokumentation for skabende/producerende og aktuel arkitektfaglig virksomhed
  • har undervisningsmæssig erfaring fra en videregående uddannelsesinstitution, gerne inden for arkitektfaglig undervisning
  • er ajourført med arkitektfaglig praksis samt evner at omsætte denne til undervisningen

For at blive ansat som studielektor på ansættelsestidspunktet skal du desuden:

  • have mindst 6 års professionel arkitektfaglig erfaring, herunder betydelig deltagelse i kvalitativ skabende/producerende arkitektfaglig virksomhed på højt internationalt niveau
  • have mindst 2 års undervisningserfaring
  • dokumentere at have modtaget supervision og pædagogisk opkvalificering. Det Kongelige Akademi stiller desuden krav om, at du har gennemført og bestået pædagogikum og at du vedlægger dokumentation herfor. Der kan undtagelsesvist dispenseres fra kravet om pædagogikum, hvis du kan dokumentere at have gennemført og bestået en anden pædagogisk uddannelse fra en anerkendt uddannelsesinstitution som eksempelvis lærer eller cand.pæd.
  • dokumentere relevant vidensproduktion inden for praksis og kunstnerisk udvikling.

Særlig kvalificeret indsats og nyudvikling inden for det undervisningsmæssige område vil vægte i den samlede vurdering ved stillingens besættelse, ligesom der lægges vægt på at du:

  • har et godt kendskab til bygningskunstens konstruktion og materialer, samt et reflekteret forhold til tektonik
  • kan dokumentere en arkitektfaglig praksis på højt niveau og allerede har erfaring i at omsætte sin viden i en undervisningsmæssig sammenhæng på kandidatniveau
  • kan demonstreree et originalt arbejde med kontekst og typer i et bredt historisk perspektiv
  • kan identificere og formulere samfundsrelevante problemstillinger i bygningskunsten og perspektivere dem i undervisningen gennem et kunstnerisk arbejde med de arkitektoniske medier.

Endeligt forventer vi at du har gode samarbejdsevner og sans for at bidrage aktivt til et fagligt, kollegialt fællesskab og studiemiljø

Vi tilbyder

Vi tilbyder et kreativt, engageret, udviklende og visionært uddannelsesmiljø. Vi lægger vægt på et godt kollegialt samarbejde med rum til gensidig inspiration og sparring.

Som studieadjunkt vil du få tilbudt supervision og mulighed for pædagogisk opkvalificering med henblik på en skriftlig vurdering af dine undervisningsmæssige kvalifikationer.

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelse og aflønning vil ske i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten mellem Finansministeriet og en række AC organisationer . Der vil være mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg afhængig af dine kompetencer og erfaring.

Ansættelsen sker desuden i henhold til gældende stillingstruktur for kunstnerisk og videnskabeligt personale ved Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen Aarhus samt Designskolen Kolding – BEK nr. 962 af 24/08/2015.

Du vil blive ansat som studieadjunkt eller studielektor afhængig af dine kvalifikationer. Indplaceringen sker efter konkret bedømmelse af sagkyndige bedømmere. Hvis ansættelsen sker som studieadjunkt, vil der blive fastsat en studieadjunktperiode med henblik på opkvalificering til studielektorniveau.

Stillingen er en deltidsstilling med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 7,4 timer. Der stilles desuden krav om sideløbende beskæftigelse gennem hele ansættelsesperioden.

Stillingen er tidsbegrænset og udløber uden yderligere varsel efter 3 år. Studieadjunktperioden som fastsættes ud fra dine kvalifikationer kan dog maksimalt udgøre 6 år, og det er en forudsætning for varig ansættelse, at du ved udløb af den fastsatte adjunktperioden opnår positiv studielektorbedømmelse.

Ansøgningen

Du bedes fremsende motiveret ansøgning, opdateret CV, uddannelsesdiplomer og dokumentation for opfyldelse af de kvalifikationskrav som er listet ovenfor. Endelig skal du vedlægge materiale, der kan belyse dine undervisningsmæssige kvalifikationer samt dokumentation for nuværende beskæftigelse. Eventuelt tidligere studieadjunkt-/studielektorbedømmelse(r) bedes desuden vedlægges.

Ansøgning med tilhørende bilag skal sendes elektronisk via knappen ”Søg stillingen” nedenfor, så den er Det Kongelige Akademi i hænde senest søndag, den 11. april 2021

Ansøgninger og ansøgningsmateriale modtaget efter ansøgningsfristens udløb medtages ikke i bedømmelsen.

Vi gør opmærksom på, at stillingen opslås og besættes i henhold til Uddannelses- og Forskningsministeriets ”Bekendtgørelse af 12. april 2019 om ansættelse af kunstnerisk og videnskabeligt personale ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område”.

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Udvælgelsen sker ud fra en samlet vurdering af, hvilke ansøgere der bedst opfylder kriterierne i stillingsopslaget ud fra det fremsendte ansøgningsmateriale. Du bedes derfor i ansøgning inkl. bilag dokumentere, at du opfylder de i stillingsopslaget beskrevne kvalifikationskrav.

Alle ansøgere får herefter besked om hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse, og de udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning. Herefter vil et fagkyndigt bedømmelsesudvalg bedømme de udvalgte ansøgere i forhold til den konkrete stilling. Hver ansøger vil få tilsendt bedømmelsen med mulighed for partshøring

Yderligere oplysninger

Oplysninger om kvalifikationskrav, ansøgningsprocessen og e-rekrutteringssystemet kan fås ved henvendelse til HR-medarbejder Sandra Vally Jørgensen, [email protected], tlf. 4170 1606

Oplysninger om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse til institutleder Arne Høi, [email protected], tlf. 41701575

Generelle oplysninger om Det Kongelige Akademi og Institut for Bygningskunst og Kultur kan findes på www.kglakademi.dk.

Alle interesserede opfordres til at søge uanset alder, køn, nationalitet, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Om Det Kongelige Akademi

Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering er et internationalt anerkendt kunstakademi, der uddanner professionelt kreative kandidater til højeste niveau og udvikler ny viden, der skaber værdi for samfundet og arbejdsmarkedet. Det Kongelige Akademi er en statsinstitution under Uddannelses- og Forskningsministeriet og har ca.1.700 studerende og 350 medarbejderårsværk. Læs mere om Det Kongelige Akademi på vores hjemmeside www.kglakademi.dk

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Søndag den 11. april 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i København K over tid

Dato Alle jobs som forskere
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0