Jurist til Flight Operations: håndhævelse af luftfartslovgivningen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Har du interesse for luftfart og lyst til at arbejde i krydsfeltet mellem forvaltningsret, strafferetspleje og politik? Vil du være med til at sikre, at luftfartselskaber og luftrumsbrugere overholder lovens bestemmelser?
Så har du chancen for et spændende job i Trafikstyrelsens Kontor for Luftfart.


Dine væsentligste opgaver
Stillingen som jurist i Kontor for Luftfart er placeret i fagområdet Flight Operations (OPS), som fører tilsyn med danske luftfartsselskaber og luftrumsbrugere inden for det operationelle og sikkerhedsmæssige område.

Du kommer til at få dyb indsigt i et komplekst og specialiseret område, som er underlagt omfattende national og fælleseuropæisk regulering under konstant udvikling. Det er derfor nødvendigt, at du trives med en omskiftelig hverdag og er fleksibel anlagt i din tilgang til opgaverne, samtidig med at have et godt og analytisk øje for detaljen.

Du vil indgå i et team på 17 kollegaer, sammensat af inspektører (primært piloter) og en enkelt jurist. Du skal fungere som daglig juridisk sparringsparter med den anden jurist samtidig med, at du har ansvaret for behandlingen af egne sager og processer.

Arbejdsdagen er også præget af sparring og koordination med kontorets inspektører samt de øvrige fagområder. Sagerne er ofte tværgående spørgsmål af både mindre og større karakter, og har typisk indhold af generel forvaltningsret og/eller specifik luftfartsregulering.

En af dine kerneopgaver vil være at behandle sager om overtrædelse af luftfartslovgivningen, særligt herunder lufttrafikregler, på baggrund af henvendelser fra borgere eller politiet/anklagemyndigheden.
Sagerne er ofte både teknisk og juridisk komplekse og stiller store krav til tæt dialog med dine øvrige kolleger og dine samarbejdsevner.
Ligeledes stilles der høje krav til opfyldelsen af retsplejereglerne og dialogen med politiet og/eller anklagemyndigheden, da overtrædelse af luftfartsreglerne er underlagt strafansvar.

På sigt vil du også komme til at beskæftige dig med udarbejdelse af nationale regler.

Samlet set vil du komme til at spille en aktiv rolle i hele teamets opgaveløsning, herunder kvalitetssikring af teamets øvrige afgørelser, videreudvikling og ajourføring af styrelsens processer, behandling af aktindsigtsanmodninger, ministerbetjening, høringssvar, samt bidrag til ændringer af gældende regler.

Vores forventning til dig
Vi søger en fagligt stærkt cand.jur., der selvstændigt og struktureret kan indgå i det juridiske arbejde med håndhævelsen af reglerne for luftfart i Danmark i en afvekslende hverdag under målsætningen om sikker juridisk sagsbehandling.

Vi forventer, at du har et solidt kendskab til forvaltningsretten og, at du medbringer en stor portion lyst, vilje og evne til at lære om luftfartsreguleringen. Vi forventer således ikke, at du kender til luftfartsområdet på forhånd.
Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du har et par års erfaring inden for en forvaltningsmyndighed, men du kan også være nyuddannet.

Kan du således genkende dig selv i følgende udsagn, vil du være et godt match til stillingen;

  1. 1. Du er motiveret, nysgerrig og vedholden. Du motiveres af at beskæftige dig med problemstillinger, som er juridisk udfordrende, hvor løsningerne sjældent er umiddelbare, og du lader dig ikke slå ud af følelsen af at måtte skifte til plan B. Du er endvidere i stand til hurtigt at sætte dig ind i nyt stof.
  2. 2. Du besidder gode samarbejdsevner og holdånd. Du er ikke bleg for at stille spørgsmål, er udadvendt og holder af at indgå i konstruktiv faglig sparring med kolleger, som ikke nødvendigvis har den samme faglige baggrund og erfaring som dig. Derudover er du i stand til at meddele faglige budskaber på en imødekommende facon og har tæft for juridisk formidling af komplicerede problemstillinger.
  3. 3. Du er grundig og ansvarsbevidst. Du bestræber dig på at vende hver en sten i en problemstilling og tager ansvar for dit arbejde.
  4. 4. Du er kvalitetsbevidst, resultatorienteret og god til at prioritere.
  5. Prioritering af mange arbejdsopgaver, af varierende karakter og individuel varighed og frister, er en af dine styrker, og du er i stand til at sikre kvaliteten af dit arbejde inden for en given tidsramme - uanset opgavens forudsigelighed.

Løn og ansættelsesforhold
Stillingen er på 37 timer om ugen. Ansættelsen sker efter gældende overenskomst mellem den relevante faglige organisation og Finansministeriet. Stillingerne vil blive besat på fuldmægtigniveau og er til besættelse snarest muligt.
Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerheds-godkendelsen.

Interesseret?
Du kan få mere at vide om stillingen hos jurist Philip Just Nielsen på mobil 4178 0341 eller teamleder Jens Hansen på mobil 4178 0324.
Har du spørgsmål vedr. ansættelsesforhold og proces, kan du henvende dig til HR-partner Maria-Aksinja Hasselstrøm på mobil 4178 0533.

Sådan søger du
Vi ser frem til at modtage din ansøgning, CV og eksamensbevis senest den 8. august 2021.

Ansættelsessamtaler afholdes løbende. Der vil evt. blive anvendt test i rekrutteringsforløbet.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København V
  • Søndag den 08. august 2021

Lignende jobs

  • Jurist i København V

    Fri kontakt
    Er du en dygtig juridisk rådgiver med blik for både det nære og det store perspektiv? Så kan du komme til at spille en vigtig rolle i DI’s ambition om at skabe den bedste og mest moderne service inden for arbejds- og ansættelsesretten.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jurist i København

    Senior Jurist eller Advokat til Danmarks stærkeste rådgivning indenfor arbejds- og ansættelsesret Er du en erfaren juridisk rådgiver med blik for både det nære og det store perspektiv? Så kan d..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du frie rammer og ansvaret at virksomheden er GDPR compliant. Her skal du altså gøre brug af din viden om GDPR og drive projektet, der skal hjælpe dine kollegaer t..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i Frederiksberg

    Er du klar til at udfordre dig selv som IT Contract Manager, uanset om du er nybegynder eller erfaren? Har du lyst til at arbejde med kontraktstyring af nogle af de største it-kontrakter i Danm..
    • Jurist
    • Frederiksberg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København V over tid

Dato Alle jobs som jurister
27. juli 2024 0
26. juli 2024 0
25. juli 2024 0
24. juli 2024 0
23. juli 2024 0
22. juli 2024 0
21. juli 2024 0
20. juli 2024 0
19. juli 2024 0
18. juli 2024 0
17. juli 2024 0
16. juli 2024 0
15. juli 2024 0
14. juli 2024 0
13. juli 2024 0
12. juli 2024 0
11. juli 2024 0
10. juli 2024 0
9. juli 2024 0
8. juli 2024 0
7. juli 2024 0
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0