GENOPSLAG: Søfartsstyrelsen søger skarpe jurister med lyst til mangeartede faglige udfordringer

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Korsør

Har du lyst til at arbejde med Danmarks største eksporterhverv inden for mange forskellige juridiske discipliner? I Søfartsstyrelsens afdeling for Maritim Regulering og Jura søger vi lige nu en jurist til at varetage opgaver, der spænder vidt og giver god mulighed for en faglig udvikling på en arbejdsplads, hvor det tværfaglige samarbejde, en fleksibel arbejdstidstilrettelæggelse og en høj juridisk faglighed vægtes højt.

Hvis du bliver ny jurist i Søfartsstyrelsen, vil du skulle bidrage til udviklingen og fastholdelsen af hele styrelsens juridiske kompetencer inden for forvaltningsret, persondataret og inden for søfartslovgivningen. Maritim Regulering og Jura varetager såvel Søfartsstyrelsens interne advokatkontorfunktion samt bidrager til afklaring af spørgsmål om fx udveksling af data mellem myndigheder, digitalisering af lovgivningen, kontrol og tilsyn, lovproces, lovfortolkning, lovteknik og hjemmelsspørgsmål.

Om jobbet

Som ny kollega i Maritim Regulering og Jura vil du indgå i vores stærke, faglige juridiske miljø i en afdeling som tæller ca. 30 kolleger med forskellige baggrunde. Vi vægter samarbejdet og den gode stemning højt og prioriterer at pleje kollegaskabet. Kontoret fungerer som Søfartsstyrelsens interne advokatkontor, hvilket indebærer, at vi rådgiver styrelsens andre enheder i juridiske og tekniske spørgsmål. Vi hjælper med de svære sager om bl.a. forvaltningsretlige spørgsmål, persondataret og søfartslovgivningen. Desuden betjener vi vores direktion og håndterer sager til ministeren og til Folketinget, og vi varetager det lovforberedende arbejde på søfartsområdet og skriver både lovforslag og bekendtgørelser.

Om dig

Vi forventer, at du er uddannet cand.jur. Afhængig af din erfaring og dine kompetencer vil ansættelse kunne ske som fuldmægtig eller som konsulent. Du har stærke juridiske og kommunikative evner samt interesse for juraen. Det vil være en fordel, hvis du har et godt kendskab til forvaltningsretten, international og/eller EU-retlig regulering, men forudgående kendskab til søfartslovgivningen er ikke en forudsætning. Vi lægger derudover vægt på, at du besidder

  • gode analytiske evner
  • evnen til at arbejde selvstændigt og ansvarsfuldt med lysten til at tage ansvaret for dine egne opgaver
  • evnen til at bevare såvel overblik som blik for detaljen
  • en tilgang til faget, hvor der ses muligheder og ikke begrænsninger, så du kan agere pragmatisk, hvor juraen tillader det
  • lysten til en uformel ledelsesstil
  • faglig autoritet og integritet
  • gode samarbejdsevner samt
  • evnen til at kunne skabe netværk internt og eksternt.


Om os

Søfartsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og arbejder for vækst i de maritime erhverv og sikkerheden til søs. Det gør vi i et tæt samarbejde med relevante interessenter. Samtidig deltager vi aktivt i både europæisk og internationalt samarbejde, fordi søfarten er et internationalt erhverv. Du bliver en del af en arbejdsplads, hvor vi har en travl hverdag med fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Du får gode kollegaer i et engageret arbejdsmiljø, som både fagligt og socialt vil bidrage til, at du får det bedste fundament for at løse dine opgaver.

I Maritim Regulering og Jura arbejder vi med udvikling af regler, der skal fremme sikkerhed, sundhed og miljø for både skibe, søfarende og fiskere og de farvande, de sejler i. Samtidig er vi med til at sikre, at reguleringen skaber de bedste rammer for væksten og konkurrenceevne i den maritime sektor. Vi deltager i forhandlingerne om internationale og EU regler og udarbejder de danske regler. Afdelingen består af ca. 30 medarbejdere med juridisk, teknisk og akademisk baggrund. Der er to chefer tilknyttet til afdelingen, og du vil få en personaleleder, men kan forvente at skulle udføre opgaver for begge chefer.

Om ansættelsen

Der er tale om fast fuldtidsansættelse. Du ansættes efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Afhængig af dine kvalifikationer vil du blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent.

Søfartsstyrelsens hovedkontor ligger i Korsør, hvor arbejdspladsen således er placeret. Der vil efter aftale være mulighed for delvist hjemmearbejde.

Vi forventer at afholde første samtalerunde i uge 33. Stillingen ønskes besat snarest. Som følge af covid-19 kan dele af ansættelsesprocessen komme til at foregå virtuelt.

Vil du vide mere?

Du kan få flere informationer om stillingen som jurist i Maritim Regulering og Jura ved at kontakte konstitueret kontorchef Kirstine Strøh Nielsen på telefon 7219 6135. For yderligere oplysninger om personaleforhold kan du kontakte HR-partner Kristine Lilleng Castenschiold på SMS på telefon 9133 7022. Du kan også læse mere om os på Søfartsstyrelsens hjemmeside www.soefartsstyrelsen.dk.

Har du lyst til at søge?

Så klik på ”Søg stilling” knappen nederst i annoncen eller søg via vores hjemmeside http://jobisoefartsstyrelsen.dk/#job. Din ansøgning vedlagt CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest den 13. august 2021.

Søfartsstyrelsen er en del af Det Blå Danmark. Vi arbejder for sikkerhed og vækst i den maritime sektor. Vores mission er at skabe konkurrencedygtige og innovative vækstvilkår.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Korsør.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Korsør
  • Fredag den 13. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som jurister i Korsør

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Korsør over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Korsør over tid

Dato Alle jobs som jurister
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 1
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 2
21. august 2024 2
20. august 2024 2
19. august 2024 2
18. august 2024 2
17. august 2024 2
16. august 2024 2
15. august 2024 2
14. august 2024 2
13. august 2024 2
12. august 2024 2
11. august 2024 2
10. august 2024 2
9. august 2024 2
8. august 2024 2