Færdselsstyrelsen søger jurister og inspektører til nye spændende opgaver i team kørekort i Ribe og Holstebro

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Ribe

Færdselsstyrelsen søger jurister og inspektører til nye spændende opgaver i team Kørekort i Ribe og Holstebro

Vil du være en del af et team, der løser en lang række opgaver inden for sagsbehandling, administration og udvikling af kørekort, køreuddannelses- og kørelæreruddannelsesområdet?

Så søger team Kørekort jurister og inspektører til en række opgaver inden for teamets ansvarsområde.

Færdselsstyrelsen
Færdselsstyrelsen i Ribe er i en rivende udvikling, og har brug for flere dygtige medarbejdere.
Styrelsen har ansvaret for færdsel, syn, køre- og hviletid og bilteknik, hvor kerneområderne er tilsyn og regulering.
Pr. 1. oktober 2021 overtager vi en stor opgave på kørekortområdet, som mere end tredobler vores organisation, idet kørekortadministrationen, afvikling af teoretiske og praktiske køreprøver samt udstedelse af takografkort flytter fra politiet til Færdselsstyrelsen.

På nuværende tidspunkt er vi ca. 160 engagerede medarbejdere i styrelsen med forskellige fagligheder og opgaver. Ved overtagelsen af ressortopgaven fra politiet vokser styrelsen til op mod 500 medarbejdere.

Vi står stærkt på værdier som fællesskab, handlekraft, læring og meningsskabelse og ønsker en kultur, hvor du oplever indflydelse og plads til ambitioner

Om stillingerne

Vi søger snarest muligt jurister og inspektører til team Kørekort. Jurist stillingerne er fysisk placeret i Holstebro.

Du vil blive en del af et fagligt fællesskab med både jurister, inspektører og administrative medarbejdere. Hvert team har egen teamleder, som refererer direkte til kontorchefen.

I team Kørekort administrerer vi færdselslovens regler, træffer afgørelse i konkrete sager om kørekort og køreuddannelse, behandler generelle og overordnede spørgsmål vedrørende de enkelte områder og udsteder vejledninger og regler på området.
I team Kørekort får vi nye opgaver i forbindelse med de opgaver, vi overtager fra politiet.

Inspektør stillingerne

Du vil komme til at arbejde med en bred vifte af teamets opgaver inden for administration af reglerne om kørekort, køreuddannelse og kørelæreruddannelse. Dit hovedfokus vil være køreuddannelsen og kørelæreruddannelsen, hvor du som inspektør med din viden skal bidrage til administrationen af området, understøtte arbejdet med prøveafviklingen og uddannelse og efteruddannelse af prøvesagkyndige samtidig med, at du er med til at udvikle området, herunder i forbindelse med arbejdet med udvikling af en ny køreuddannelse.

Du vil også skulle indgå i teamets arbejde omkring besvarelse af spørgsmål og dispensationer mv. på området. Da teamet arbejder ud fra en teamorganiseret opgavetilgang, skal du være i stand til at indgå i et tværfagligt samarbejde med teamets øvrige medarbejdere, som består af inspektører, jurister og administrativt personale.

Vi har brug for en ny medarbejder, der brænder for at bruge sin faglige viden inden for køreuddannelsesområdet generelt, som har politisk forståelse, og som er i stand til at repræsentere en myndighed som embedsmand.

Den konkrete tilrettelæggelse af opgaverne i teamet, vil ske i tæt samarbejde med teamets øvrige medarbejdere og teamleder og også ud fra dine interesser og kompetencer.

Dine kvalifikationer
Vi forventer, at du:

  • Har erfaring med køreuddannelsesområdet og prøveafviklingen, fx som kørelærer eller prøvesagkyndig
  • Gerne har en ledelsesmæssig baggrund fra erhvervsskoleområdet eller en baggrund som embedsmand i en offentlig myndighed
  • Arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang og kan se din opgaveløsning på tværs af styrelsen fagområder
  • Er god til at kommunikere både på skrift og i tale
  • Er i stand til at repræsentere styrelsen selvstændigt fx i samarbejde med andre myndigheder og organisationer inden for området
  • Har flair for at formidle og tænke kreativt
  • Har forståelse for arbejdet i en politisk organisation
  • Er i stand til at arbejde sammen med andre faggrupper og ser værdien i det tværfaglige samarbejde

Jurist stillingerne

Vi har brug for dig til at være med til at løfte teamets opgaver på kørekort og køreuddannelsesområdet, herunder særligt i forhold til de nye opgaver vi overtager fra politiet, hvor der blandt andet skal udvikles nye sagsgange i forbindelse med styrelsens varetagelse af opgaverne. Jurist stillingerne er derfor fysisk placeret i Færdselsstyrelsens nye afdeling i Holstebro, som fra 1. oktober 2021 bliver en del af Færdselsstyrelsen. Afdelingen i Holstebro står for at træffe afgørelser på kørekortområdet, og jurist opgaven bliver her at understøtte sagsbehandlingen juridisk. Det er derfor en fordel, at du har kendskab til sagsbehandling og har god viden om forvaltningsret.

Det er derudover en fordel, at du ud over at være en erfaren jurist, også er en dygtig skribent, da du vil få mulighed for at arbejde med minister- og departementsbetjening, hvor der eksempelvis skal udarbejdes udkast til ministersvar, baggrundsnotater mv. samt ved udarbejdelse af vejledningsmateriale.

Den konkrete tilrettelæggelse af opgaver i teamet, vil ske i tæt samarbejde med teamets øvrige medarbejdere og teamleder og også ud fra dine interesser og kompetencer.

Dine kvalifikationer:
Vi forventer, at du:

  • Er cand.jur. helst med nogle års erfaring, alternativt nyuddannet med erfaring fra studenterjob
  • Har erfaring med fx sagsbehandling, notatskrivning, udarbejdelse af vejledningsmateriale, udredning af konkrete juridiske problemstillinger og lign.
  • Er god til at formulere dig både skriftligt og mundtligt på dansk og engelsk
  • Evner at omsætte jura til et letforståeligt sprog
  • Kan arbejde struktureret, selvstændigt og med sans for detaljen
  • Er i stand til at arbejde selvstændigt og tage ansvar for egen opgaveløsning
  • Er i stand til selvstændigt at deltage på styrelsens vegne i fx møder med eksterne samarbejdspartnere

Derudover ønsker vi os en kollega, som:

  • Værdsætter samarbejde på tværs af fagligheder
  • Har et godt drive og trives i en dynamisk organisation og i udvikling
  • Sætter pris på et socialt og uformelt arbejdsmiljø
  • Er venlig med et glimt i øjet og brænder for god service og korrekt sagsbehandling
  • Har ambitioner og lyst til faglig udvikling
  • Ser muligheder og finder nye veje i opgaveløsningen

Yderligere information
Vil du vide mere om stillingerne er du velkommen til at kontakte teamleder Anne Mikkelsen 41871761 eller specialkonsulent Anett Callesen 41871849.
Stillingerne er faste stillinger på 37 timer. Ansættelse sker efter gældende overenskomst og er til besættelse snarest muligt.
Har du lyst til at vide mere om Færdselsstyrelsens organisation, strategi og vision kan du læse mere herom på www.fstyr.dk

Ansøgning
Send din ansøgning, CV, eksamenspapirer og andre relevante dokumenter via Færdselsstyrelsens ansøgningsportal på www.fstyr.dk senest den 2. august 2021.

Samtaler vil blive afholdt medio august.

Vi gør opmærksom på, at der i rekrutteringsprocessen kan indgå tests.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Ribe.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Ribe
  • Mandag den 02. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som jurister i Ribe

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Ribe over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i Ribe over tid

Dato Alle jobs som jurister
18. september 2024 1