Vil du være med til at udvikle det sociale arbejde på myndighedsområdet for udsatte børn og unge som socialrådgiver/s...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Brabrand

Én af vores medarbejder skal videreuddannes, og én har barsel, og vi har derfor én fast ledig stilling samt et vikariat i vores investeringsmodeller Relationel Familierådgivning og Tættere på Familien. Stillingerne er med en ugentlig arbejdstid på 37 timer og til besættelse pr. 1.9.21 eller snarest muligt derefter.

Om investeringsmodellerne:

Vi er i fuld gang med at udvikle en relationel tilgang, der sammen med forældrene, almenområdet, udføreområdet og civilsamfundet kan sikre bedre forandringsmuligheder for udsatte børn i alderen 0 til 23 år, så de kan udvikle deres personlige, faglige og sociale kompetencer. I processen er målet, at vi skaber flere fleksible løsninger i et stærkt fagligt fællesskab sammen med familierne, deres netværk og de frivillige, samt sikrer at alle børn er en del af børnefællesskabet og får dækket deres grundlæggende behov. Du vil med ansættelsen i Familiecenteret og vores investeringsmodeller blive en central del af denne udvikling.

Vi har et vedholdende fokus på indsatstrappetænkningen og på udviklingen af et tværfagligt mindset, der skærper vores fokus på, hvem der kan bibringe den nødvendige viden og engagement til at skabe udviklingsmuligheder for barnet på tværs af de arenaer, som barnet befinder sig i.

Vi anvender metoden Signs of Safety i vores tilgang til familierne og herunder sikkerhedsplanlægning. Dette indebærer, at vi arbejder tæt sammen med familiens netværk og fagprofessionelle med henblik på at skabe forandringer i samspil med familien og sikkerhed for barnet. Derudover har vi en forventning om, at vores borgere mødes ligeværdige, samt at familien og barnets perspektiver er i spil. Vi arbejder tæt sammen med hele almenområdet – skole, dagtilbud, klub m.fl.

1 Fast stilling i Investeringsmodellen RF - Relationel Familierådgivning:

Vi søger en rådgiver der kan arbejde ud fra relationel velfærdstankegangen. Relationel Familierådgivning stiller krav til din samarbejdsevne, din kreativitet samt evne til at være omstillingsparat og have mange bolde i luften i en helheds- og løsningsorienteret tilgang. Din beslutningskompetence stiller krav til, at du kan balancere mellem de økonomiske og socialfaglige hensyn. Du skal have lyst til og erfaring med, at du også selv er en del af indsatsen i familien. Meget af dit arbejde vil foregå ude i dit tilknyttede distrikt, både i form af møder med familierne i lokalområdet, på skolen, i dagtilbuddet, sparring, hjemmebesøg, netværksmøder m.v.

1 vikariater på 1 år i Investeringsmodellen TPF – Tættere på Familien:

Vi søger 1 socialrådgiver til at arbejde i investeringsmodellen Tættere på Familien (TPF), som er Sverigesmodellen tilpasset det specialiserede børneområde. Rådgiverne varetager her sagsbehandling for familier med børn med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse samt langvarig og indgribende lidelse. Her arbejder man i en tættere relation med familierne med hyppigere opfølgninger og i makkerskaber på tværs af SEL §§’er 41/42 og 50/52. I den konkrete stilling forventes at man kan varetage begge disse områder.

Til alle stillinger forventer vi at du:

  • Har en grunduddannelse som socialrådgiver/socialformidler.
  • Har interesse for og erfaring med at arbejde med sårbare børn og unge.
  • Har kulturforståelse, da denne har betydning for dialogen med borgerne.
  • Er udfordrende på eget perspektiv og nysgerrig på andres.
  • Er villig til at indgå aktivt som en del af indsatsen, hvor du hele tiden forholder dig til måden, hvorpå vi udfører myndighedsarbejdet, så det bidrager til forandring for barnet.
  • Er samarbejdsorienteret og kan mentalisere i samspil med andre.
  • Er ressourceorienteret og ser muligheder frem for begrænsninger.
  • Som person er robust, innovativ og nysgerrig på nye muligheder, der kan sikre barnet de rette udviklingsmuligheder.
  • Er modig, ansvarsbevidst og handlekraftig.
  • Er omstillingsparat og udviklingsorienteret.
  • Kan arbejde selvstændigt og systematisk ift. det administrative arbejde.

Desuden gælder:

  • Reduceret antal børnesager (ca. 25 sager) i aldersgruppen 0-23 år for Relationel Familierådgivning og op til 18 år for Tættere på Familien.
  • Fokus på den forbyggende og tidlige indsats med almen- og frivillighedsområdet.
  • Fokus på i endnu højere grad at forberede og inddrage børnene, forældrene og deres netværk i løsningerne og i måden, hvorpå de inddrages, så de understøtter de små fremskridt.
  • Fokus på facilitering af netværksmøder og udvikling af én tværfaglig samarbejdspraksis, hvor alle stiller deres viden og ekspertise til rådighed, for at alle kan lykkes på tværs.
  • Fokus på barnets skolegang og deltagelse i børnefællesskaber
  • Fokus på progressionsmålinger i udarbejdelse af § 50 undersøgelser og handleplaner med tæt opfølgning på iværksatte indsatser.

Vi opfordrer alle uanset etnicitet, køn, alder m.v. til at søge, da vi ser en stor styrke i at have en medarbejdergruppe, der ligner det omgivne samfund og dermed de børn og familier, som vi arbejder med. Se mere herom i link:

https://www.aarhus.dk/borger/personlig-hjaelp-og-stoette/familier-med-problemer/mangfoldighed-i-familiecentret/

Vi tilbyder:

  • En arbejdsplads med fokus på udvikling af den enkelte medarbejders faglighed og det tværfaglige mindset.
  • Mulighed for at udnytte egne innovative kompetencer og en træningsbane til at udvikle den ekspertise, som innovativ problemløsning kræver.
  • En læringskultur med feedback og tilpasse udfordringer, hvor du som medarbejder lærer at lede opad, på tværs og ind i dit team - at være refleksiv i forhold til egen og dit teams udvikling.
  • Et arbejdsmiljø med ansvarsbevidste, selv- og med-ledende kolleger og et højt fagligt niveau.
  • Udvikling af myndighedsarbejdet for børn, unge og familier ud fra aktionslæring og kreative løsninger, hvor du selv bliver en del af indsatsen.

Løn og ansættelsesvilkår:

Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.

Stillingerne vil blive aflønnet efter overenskomst med DS/HK.

Vil du vide mere?

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til afdelingsleder Mette Lybech på telefon 4185 5291 (Tilgængelig fra 2. august 2021)

Ansøgningen:

Vi glæder os til at læse din ansøgning om, hvorfor du ønsker ansættelse hos os. Stillinger i Aarhus Kommune søges elektronisk. Klik på ”Ansøg” nedenfor for at udfylde og sende din ansøgning. Alle felter med * skal udfyldes. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

Ansøgningsfristen er 19. august 2021 kl. 23.59.

Samtaler forventes afholdt onsdag d. 25. august 2021.

Mere om Familiecentret:

I Familierådgivningen er der ansat ca. 120 medarbejdere med socialfaglig uddannelse til varetagelse af myndighedsopgaverne på Familiecentret. Du vil indgå i én af de 7 afdelinger i Familierådgivningen, med særlig kompetence inden for Relationel Familierådgivning sammen med 8 andre rådgiver på tværs af 3 af de 7 afdelinger. Du skal bidrage til at udvikle den tværfaglige samarbejdspraksis på børneområdet (primært udsatte), hvor du som Familierådgiver bliver en langt større del af løsningen i måden, hvorpå du samarbejder med familierne og dine samarbejdspartnere.

Familiecentret håndterer både sager på udsatte- og handicapområdet for familier med børn fra 0-15 år (Relationel Familierådgivning til 23 år). Familiecentret har i oktober omorganiseret til en samlet Familierådgivning, hvor målet er at skabe én indgang for borgerne for at sikre alle borgere ligeværdig hjælp og støtte uagtet problemstilling. Det betyder, at Familiecentrets Familierådgivning er opdelt i syv afdelinger, der samarbejder på tværs mellem ekspertise områder, viden og erfaringer. Derudover har vi flere strategiske indsatsområder, som f.eks. handicapforståelse, spædbørnsområdet og døgnområdet, hvor vi sikrer udviklingen af den specialiserede viden.

Udover Familierådgivningen består Familiecentret af følgende afdelinger: Modtagelsen, Familieplejen, Organisation og Udvikling samt Administration og Økonomi.

Familiecentret er en del af driftsområdet Børn, Familier og Fællesskaber. Organisatorisk er driftsområdet Børn, Familier, og Fællesskaber placeret i Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse (MSB).

Mere om den organisatoriske sammenhæng:

Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse (MSB) er netop i gang med en større omorganisering, hvor formålet er at styrke sammenhængen i indsatser for de borgere, vi er i kontakt med. MSB er med sin nye organisering blevet en enhedsforvaltning, dette med et ønske om ét samlet MSB – Borgerens MSB. Med Borgernes MSB har vi som organisation lagt fundamentet for en samlet forvaltning. Det har vi gjort, fordi borgerne skal opleve, at de mødes med den samme tilgang, uanset hvilket center – eller hvilke centre – i MSB, de får hjælp fra. Fundamentet består af fem grundsten, som sammenfatter essensen af grundfortællingen om Borgernes MSB:

  • Vi understøtter det gode liv for borgerne
  • Vi skaber sammenhæng for borgerne
  • Vi koordinerer for borgerne
  • Vi samarbejder om og med borgerne
  • Vi skaber resultater gennem ledelse


Om Aarhus Kommune
Aarhus Kommune er Jyllands største arbejdsplads. 28.000 professionelle og passionerede kollegaer arbejder hver dag for, at vi er en god by for alle. Som ansat i Aarhus Kommune gør du visioner til virkelighed og skaber udvikling, fællesskab og trivsel. Her er der respekt for faglighed, plads til mangfoldighed og mulighed for udfoldelse. Vi har ambitioner for byen – og for dig. Kom og vær med!

Leder- og medarbejderroller
I vedlagte link finder du de fælles Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune:
https://aarhus.dk/job/den-attraktive-arbejdsplads/

De fælles leder- og medarbejderroller giver et blik på de forventninger, der stilles til dig, når du som leder eller medarbejder i Aarhus Kommune skal løse den fælles kerneopgave. Ved at synliggøre de forventninger, der stilles – om du er leder eller medarbejder – håber vi på, at vi sammen kan fastholde et godt arbejdsmiljø, en attraktiv arbejdsplads og en kultur med troværdighed, respekt og engagement

19-08-2021 23:59

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Brabrand.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Brabrand
  • Torsdag den 19. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Brabrand

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Brabrand over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Brabrand over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1